Candidaţii PMP spun STOP vânzării pământului românesc!

Candidaţii Partidului Mişcarea Populară trag un semnal de alarmă cu privire la exploatarea terenurilor arabile de către străini.

În momentul de faţă, aproximativ 40% din suprafaţa arabilă a României a ajuns în posesia cetăţenilor din alte ţări. În Timiș, mai mult de o treime dintre terenurile agricole, adică 150.000 de hectare, a ajuns pe mâna străinilor.

„Am ajuns să ne vindem ţara la bucată, și nimeni nu face nimic. Și asta chiar dacă inclusiv Comisia Europeană de Agricultură a tras un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen îngrijorător, de acaparare a terenurilor agricole de către cetăţeni străini. Nu este posibil ca Statul Român să rămână nepăsător. Noi vrem să stopăm vânzarea pământului românesc și să îi încurajăm pe agricultorii noștri să exploateze terenurile pe care le dețin”, spune Cornel Sămărtinean, candidat PMP Timiș la Camera Deputaţilor.

În acest sens, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară vin cu un pachet de măsuri radicale, care, transpuse în iniţiative legislative, vor crea cadrul dezvoltării durabile a sectorului agricol.

„O soluţie ar fi împrumuturile cu dobândă redusă pentru cumpărarea de teren agricol de către tinerii fermieri români, garanția fiind chiar terenul. De asemenea, vrem să stimulăm producția prin finanțarea înființării de ferme horticole și susținerea formelor asociative, sprijin pentru înființarea punctelor de colectare și condiționare a legumelor și fructelor. Ajutorul din partea statului se va focusa pe dezvoltarea horticulturii, în special legumicultură și pomicultură, ţinta fiind asigurarea în viitorul apropiat a 80% din nevoia de fructe și legume din producția internă, dar şi susținerea agriculturii tradiționale, a micilor ferme gospodărești, ce produc marfă puțină, de calitate, utilizând tehnologii tradiționale”, explică Radu Șumălan, candidat din partea PMP Timiș pentru Senatul României.

Candidații PMP ridică și problema subvențiilor pentru agricultori, care nu sunt corelate cu nevoile și care de cele mai multe ori vin cu întârziere. Drept urmare, printre primele proiecte ale viitorilor parlamentari PMP se numără acordarea subvențiilor APIA înainte de cele două campanii, cea de toamnă (septembrie) și cea de primăvară (în februarie), astfel încât fermierii care lucrează în cultura mare să dispună de fonduri pentru achiziția de input-uri pentru înființarea culturilor.

(P) Publicat la comanda PMP Timiş, Publicat de SC Vest Image Production SRL, Cod mandatar financiar: 11160002

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.