Skip to main content

Câine, rănit grav, salvat de polițiștii de la Protecția Animalelor! Proprietara a primit amenda maximă, în valoare de 13 mii de lei

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Polițiștii de la Protecția Animalelor au acționat în comuna Tulca, județul Bihor, în cursul zilei de vineri, pentru combaterea fenomenului de nemicrocipare și pentru verificarea asigurării condițiilor minime de trai ale patrupedelor.

Astfel, la o casă din localitatea Tulca, au descoperit șase câini, de rasă comună, care nu erau sterilizați sau microcipați și care nu dețineau carnete de sănătate cu vaccinările și deparazitările prevăzute de lege.

Totodată, în urma unui control medical, polițiștii au observat că unul dintre patrupede avea o rană gravă și infectată la una dintre lăbuțe, care era netratată de mai multe luni de zile.

Astfel, câinele a fost dus la adăpost, iar proprietara, o femeie de 49 de ani, a fost amendată cu 13 mii de lei, inclusiv pentru neacordarea asistenței medicale veterinare.

„Polițiștiii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale că, potrivit prevederilor legale, „au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asistență medicală”, transmite IPJ Bihor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.