Bugetul local al Timișoarei supus dezbaterii publice! Pe ce vrea administrația să cheltuie cei mai mulți bani în 2018?

Primăria Municipiului Timișoara a pregătit bugetul pentru anul 2018, în valoare de aproximativ 887 milioane de lei, cu 120 de milioane de lei mai mic faţă de anul trecut.

Din aceşti bani, cea mai mare parte, aproape 70%, este alocată funcţionării, în timp ce spre capitolul “Dezvoltare” merge doar un procent de 31,11%, adică 276 de milioane de lei.

 Aceşti banii vor fi folosiți pentru continuarea  investițiilor începute, dar și pentru dezvoltarea unor noi proiecte. 

Astfel, primarul Timișoarei Nicolae Robu, anunță că  principalele direcții spre care vor merge banii sunt: infrastructura de transport – 39% (107.722.000 lei), sănătate – 22,5% (62.941.000 lei), învățământ – 10,5% (29.196.000 lei), cultură – 7% (21.571.000 lei).

CITEŞTE ŞI: Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, renunță la funcția de Președinte de Onoare în cadrul Asociației TM 2021

Calea Bodgăneștilor va intra în reparații capitale și își va schimba total fața în 2018, primarul Nicolae Robu anunțând că, după finalizarea lucrărilor, strada va fi una din cele mai frumoase  din Timișoara.

Calea Martirilor se va lărgi la 4 benzi, la fel și strada Mareșal Constantin Prezan.

Se va construi un nou pod peste Bega în zona Pasajului Jiul și se vor efectua lucrări de reabilitare la podul Dragalina și la podul Eroilor şi vor începe lucrările la Pasajul Solventul.

Primăria vrea ca până la finalul anului să repare câteva zeci de tramvaie, alocând suma de 41 de milioane de lei în acest sens și să cumpere 20 de minibuze în valoare de aproximativ 5 milioane de lei.

Școlile și spitalele din oraș vor beneficia de lucrări ample de extindere și modernizare, iar primăria are prevăzută și achiziționarea mai multor clase modulare pentru unităţile de învăţământ.

Astfel, pe parcursul lucrărilor, elevii vor putea învăța în condiții normale.

CITEȘTE ȘI: Filmul „Pantera Neagră”, regele încasărilor în weekend-ul de lansare

De asemenea, un număr de șapte cinematografe, ce au revenit anul trecut  în patrimoniul local, vor intra în reabilitare.

Este vorba despre cinematografele: Timiș, Arta, Studio, Dacia, Victoria, Fratelia și Freidorf.

În Calea Lipovei și Calea Buziașului, administrația locală este pregătită să investească în complexe moderne, ce prevăd terenuri de sport și parcuri.

 În ceea ce privește spaţiile verzi, Primăria are în vedere investiții majore în Parcul Central și Parcul Cetății.Fântana cu pești din Piața Victorie va fi reparată, iar în ceea ce privește controversata Fântână Cântătoare, după terminarea studiului de fezabilitate se va afla și locația viitorului obiectiv. 

Primăria a prevăzut un buget de un milion de lei dar este pregătită şi contractze şi un împrumuri de aproape 4 milioane de euro pentru  realizarea investiției.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.