Skip to main content

BOMBĂ alimentară! Sute de mii de ouă au fost retrase de pe piață

Marilen Pirtea

Alertă alimentară în vestul țării, după ce au fost descoperite sute de mii de ouă infestate cu salmonella.

Aproximativ 330.000 de ouă cu salmonella, provenite din Polonia şi distribuite din Caraş-Severin către județele Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova, au fost retrase de pe piaţă.

„Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a iniţiat alertă şi de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din şase judeţe din România sunt în teritoriu şi întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reuşit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft”, a declarat vicepreședintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, citat de Agerpress.

Vicepreședintele ANSVA susține că ouăle infestate nu au ajuns pe masa consumatorilor.

Persoanele infestate cu salmonella prezintă greață, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, frisoane, cefalee, dureri musculare și sânge în scaun.
Simptomele durează între patru și șapte zile, însă uneori această perioadă poate fi mult mai lungă.

Potrivit vicepreședitnelui ANSVA, Mihai Ponea,  salmonella tifimurium este foarte periculoasă, putând produce toxiinfecţii alimentare grave, care la copii şi vârstnici ar putea provoca decesul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primăria Șag a fost premiată pentru contribuția deosebită în dezvoltarea comunității prin investiții durabile, în ediția regională sud-vest a Galei „Romania eşti TU”.
Firmele interesate să-și deschidă un business în centrul Timișoarei, în cadrul Bastionului Theresia, sunt invitate de Consiliul Județean să liciteze pentru închirierea unui spațiu.
Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descins la patru adrese, pentru a aduna probe într-un dosar de violare de domiciliu, loviri și alte violențe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.
Începând cu anul școlar 2024/2025, Aquatim a încheiat un parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual, cu Liceul Tehnologic de Vest și Primăria Timișoara.
Unul dintre programele esențiale pentru Kunsthalle Bega, încă de la înființare, a fost dedicat împrietenirii și apropierii copiilor de diferite vârste  cu artiștii și lumea artei contemporane.
O anchetă de amploare este în plină desfășurare, la această oră după ce un bărbat de 35 de ani a fost găsit inconștient, spânzurându-se cu elasticul de la chiloți.
La trei săptămâni de când judecătorii de la Curtea de Apel București au respins propunerea de arestare preventivă pentru Laura Bîlc și doi presupuși complici, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis măsura cerută de Parchetul General.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează un nou program de formare profesională  a angajaților din zona de vest a țării, cu tema: Schimbările climatice: cadrul normativ, obiective și principii!