Bani necheltuiți la CJ Timiș! Instituția a rămas cu aproape 200 de milioane de lei

Județul Timiș a rămas cu un excedent bugetar de aproape 200 de milioane de lei. 

Bugetul Consiliului Județean pentru 2016, pe secțiunile de funcționare și dezvoltare a fost, în total, de 418,06 milioane de lei, însă la finalul anului, când s-a tras linie, s-a constatat că a rămas necheltuită o sumă de peste 180 de milioane de lei. Sumele provin fie din contracte nefinalizate în 2016, fie din proceduri de licitație începute, dar nefinalizate anul trecut, fie din nedemararea unor investiții.

Excedentul bugetar este de 182 de milioane de lei, provine și de la nivelul anului 2015 și de la nivelul anului 2016. Este vorba de lucrări care au fost demarate în 2016 și nu au fost finalizate, se prelungesc și pe anul 2017, fiind o obligație de a duce la bun sfârșit aceste lucrări și bineînțeles mai apare o situație, demararea unor investiții care au fost contestate și care sunt în diverse stadii, dar sunt convins că se vor rezolva anul acesta”, spune Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Consilierii județeni au decis însă, să folosească acești bani pentru sănătate, învățământ, dar și infrastructură.

Este o listă de investiții destul de consistentă, discutăm pe ceea ce înseamnă sănătatea și sprijinirea Spitalului Județean, în continuare, pentru a se dezvolta. Discutăm despre ceea ce înseamnă investițiile în infrastructura rutieră și din punctul meu de vedere, un capitol foarte important este învățământul special. Vreau să clarific situația patrimonială la ce înseamnă școala Ciumăgeanu și vreau să sprijin investițiile pentru a crea în cadrul învățământului special, la nivel de normalitate pentru desfășurarea activității educaționale”, mai spune Călin Dobra.

În plus, o localitate din Timiș nu a folosit cele două milioane de lei solicitate de la Ministerul Finanțelor Publice, bani ce trebuia investiți în infrastructură. Primăria Orțișoara, căci despre ea este vorba, nu a reușit să își cheltuie suma alocată, astfel Consiliul Județean trebuie să restituie acum banii către Ministerul Finanțelor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.