Banatul, istorie vie! Un proiect de excepție marca Muzeul Banatului

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

La Timișoara a debutat un proiect extraordinar! Acesta are drept scop promovarea personalităților locale, ce au reușit să-și lase amprenta pe istoria Banatului.

În zilele următoare, timișorenii vor putea citi, în punctele speciale de afișaj, informații succinte și memorabile despre oameni ca Pavel Chinezu, Dr. Karl Diel, Aurel Cosma, Dionisie Linția, Carol Telbisz. 

Proiectul, marca Muzeul Banatului din Timioara, a debutat miercuri în spațiul public dintre Teatrul Național și Catedrală când, la orele prânzului, zona a răsunat de versurile celebrei poezii a lui Victor Vlad Delamarina „Ăl mai tare om dân lume”, în interpretarea specială a lui Dan Liuț, promotor al poeziei în grai bănățean. 

De fapt, micul spectacol la care au asistat cu uimire trecătorii a însemnat lansarea proiectului „Banatul, istorie vie” de către Muzeul Național al Banatului și Fundația Popular-Europeană de Strategii Sociale, Economice și Culturale.

Proiectul, sub egida Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Primăria Timișoara, dorește să aducă mai aproape de timișeni personalități ale locului prin intermediul unor afișe sub forma paginii de ziar. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.