Skip to main content

Banatul, istorie vie! Un proiect de excepție marca Muzeul Banatului

La Timișoara a debutat un proiect extraordinar! Acesta are drept scop promovarea personalităților locale, ce au reușit să-și lase amprenta pe istoria Banatului.

În zilele următoare, timișorenii vor putea citi, în punctele speciale de afișaj, informații succinte și memorabile despre oameni ca Pavel Chinezu, Dr. Karl Diel, Aurel Cosma, Dionisie Linția, Carol Telbisz. 

Proiectul, marca Muzeul Banatului din Timioara, a debutat miercuri în spațiul public dintre Teatrul Național și Catedrală când, la orele prânzului, zona a răsunat de versurile celebrei poezii a lui Victor Vlad Delamarina „Ăl mai tare om dân lume”, în interpretarea specială a lui Dan Liuț, promotor al poeziei în grai bănățean. 

De fapt, micul spectacol la care au asistat cu uimire trecătorii a însemnat lansarea proiectului „Banatul, istorie vie” de către Muzeul Național al Banatului și Fundația Popular-Europeană de Strategii Sociale, Economice și Culturale.

Proiectul, sub egida Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Primăria Timișoara, dorește să aducă mai aproape de timișeni personalități ale locului prin intermediul unor afișe sub forma paginii de ziar. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.