Skip to main content

Au început lucrările la primul stadion din Timişoara de după Revoluţie! Când va putea găzdui primul meci de fotbal?

Astăzi a fost pusă piatra de temelie a Stadionului Eroii Timişoarei, cunoscut sub numele de Stadionul Lego.

Obiectivul se va întinde pe o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori, deşi administraţia Robu, în vremea căreia a luat naştere acest proiect, vorbea despre o capacitate de 15.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Bărbat căzut în gol, de la etajul 7 al unui bloc! Medicii n-au mai putut face nimic pentru el

Diminuarea capacităţii s-a făcut din raţiuni financiare, spune viceprimarul liberal al oraşului, Cosmin Tabără.

“Va fi construit cu patru tribune distincte, pentru că trebuie lăsat un spaţiu de 10 metri, faţă de clădirea din spate, pentru a primi avizul ISU. S-a discutat foarte mult despre capacitate, pentru că ar fi trebuit să aibă 15.000 de locuri. Eu nu vreau să intru în polemici, într-o dispută cu fostul primar, însă acest lucru nu se putea realiza aici astăzi, pentru că vorbim despre anumite norme care trebuie îndeplinite şi de preţul stadionului. Iniţial, trebuia făcut la 78 de milioane, cel care a actualizat preţul este exact cel care a realizat studiul de fezabilitate atunci. Noi l-am scos cu 87 de milioane (la licitaţie – n.r) şi nu am avut nicio societate interesată. Am ridicat preţul de două ori, iar preţul pe loc este de 2.200 de euro, or orice stadion din ţară se ridică la peste 2.600-2.800 de euro pe loc(…) După actualizarea preţului, la o capacitate de 15.000 de locuri ajungeam la un preţ de 139 de milioane de lei”, a explicat Cosmin Tabără.

Proiectul este prevăzut cu o fundație din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board), iar pentru înveliș, se vor folosi membrane tensionate, adică structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală.

“Am crescut preţul, pentru că cel iniţial nu era unul realist. Termenul de finalizare este de 26-27 de luni, deci în 2026 vom putea juca aici. Este şi după standarde UEFA 4, ceea ce însemnă că va putea găzdui şi meciuri internaţionale”, a spus primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Valoarea contractului de execuţie este de 123.615.850,28 lei, TVA inclusă, iar lucrările vor fi efectuate de SC Tehnodomus SA, care trebuie să finalizeze şantierul în prima parte a lunii iunie 2026.

Stadionul Eroii Timişoarei, din Calea Buziaşului, va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal şi rugby, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

CITEŞTE ŞI: Întâlnirile CCIAT de pregătire a Forumului Internațional de Afaceri se apropie de final!

De asemenea, acesta va servi și ca locație pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.