Skip to main content

Au îmbinat plăcutul cu utilul! Mai mulți oameni de afaceri din Timiș au fost cu CCIA Timiș peste ocean!

În perioada 04-15 noiembrie, CCIA Timiș a organizat o misiune economică multisectorială la Montréal și New York, dedicată întăririi relațiilor comerciale bilaterale și facilitării colaborării între companiile din România și partenerii internaționali, în funcție de interesul exprimat al participanților.

Programul din cele două destinații a cuprins întâlniri de informare cu oficiali și diplomați români și străini, dar și întâlniri B2B cu companii interesate de afaceri cu România.

La Montréal, în data de 5 noiembrie, la sediul Consulatului General al României, delegația CCIAT a participat la o întâlnire cu E.S. Tullia-Imola Bailla, consul general, căreia i s-au alăturat Gabriel Crișan, ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial Economică, Andrada Popa, președintele Camerei de Comerț România-Canada Vest și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc din Canada.

Agenda evenimentului a inclus prezentări privind perspectivele economice din Canada și o sesiune de networking prin care au fost identificate câteva oportunități de afaceri pe profilul firmelor prezente, precum și pașii de urmat. 

„Întâlnirea cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și managerii mai multor companii din România face parte din inițiativele noastre continue de a sprijini antreprenorii români și de a facilita accesul acestora la piețe internaționale”, a declarat consulul general al României la Montréal.

La New York, în data de 12 noiembrie, la sediul  Camerei de Comerț Româno-Americane (RACC) din Downtown, Manhattan, președintele RACC Elias Wexler și Mike Ionescu, director al filialei New York al RACC, au organizat o întâlnire sub genericul ”Cinci modele de afaceri pe care companiile din România ar trebui să le ia în considerare înainte de a intra pe piața din SUA”, prilej pentru companiile românești de a primi informații privind oportunitățile oferite de piața americană, pe domeniile de activitate de interes.

La misiunea economică au participat reprezentanți a 8 firme din județul Timiș și din România, care activează în diverse domenii de activitate: construcții rezidențiale din lemn, producție și prelucrare prin tăiere pentru industria automotive, turnătorie de aluminiu, servicii media și publicitate, HoReCa, comerț cu echipamente sportive, servicii de curățenie industrială și alpinism utilitar industrial.

Misiunea economică a fost condusă de Oana Spătaru, consultant cameral CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

restrictii trafic
Anunț important pentru șoferii care tranzitează centrul orașului! Municipalitatea anunță că închiderea circulației rutiere, pentru remedierea unei avarii la o conductă magistrală de apă.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică în Brazilia și Argentina, care va avea loc în perioada 30 martie-10 aprilie.
Revolta mediului de afaceri din Timișoara, vizavi de nivelul impozitelor și taxelor locale atinge un punct maxim, mai ales după ce liberalii au propus diminuarea taxei adiționale de la 50%, la 38,5%.
Accident cumplit, în urmă cu puțin timp, provocat de șoferul unei mașini care a intrat într-o depășire periculoasă și nu a observat la timp, un alt autorurism care încerca să vireze la stânga.
Se apropie perioada comemorării eroilor din decembrie 1989, iar cu această ocazie, Filarmonica Banatul organizează un spectacol dramatic-simfonic, intitulat „Recviem IN MEMORIAM”, dedicat victimelor comunismului.
România și Bulgaria vor adera la Schengen cu granițele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025! Decizia luată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne a fost anunțată de președinția maghiară a Uniunii Europene.
Proiectul de hotărâre privind nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2025 continuă să stârnescă nemulțumiri, în rândul antreprenorilor, dar și a persoanelor fizice.