Skip to main content

Atmosferă de basm, în inima orașului! Festivalul Medieval al Castelului Huniade revine la Timișoara! Vor fi concerte, teatru pirotehnic dar și un bal mascat

Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade.

Astfel, în perioada 19-21 iulie, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, spectatori de toate vârstele sunt invitați la ineditul eveniment, care va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade, devenit o tradiție prețioasă pentru Timișoara și județul Timiș. A fost conceput din dorința de a celebra și de a valorifica patrimoniul istoric, într-un eveniment, unde tradițiile, muzica, dansul și gastronomia se combină pentru a crea o experiență culturală memorabilă.

Această ediție va include un program divers și atrăgător de spectacole artistice, printre care se numără o paradă a participanților, teatru pirotehnic concerte la scenă deschisă, un bal mascat sau un ospăț pe cinste.

Cele trei zile de eveniment stau sub concepte generale, menite să aducă publicul cât mai aproape de sentimentele și trăirile lumii medievale. Astfel că, ziua de vineri se va concentra pe activități specifice conceptului „Călătoria în timp”, ziua de sâmbătă se concentrează pe conceptul „Marele Turnir al Castelului Huniade”, iar duminică, festivalul se încheie cu „Lumea războiului medieval”.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat mai jos:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.