Anul 2017 a fost unul de excepţie pentru Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara a fost tranzitat în anul 2017, de peste 1,6 milioane de pasageri, cu 40% mai mulţi faţă de anul precedent.

Creşteri s-au înregistrat şi în privinţa curselor aeriene. Astfel, dacă în 2016, la Timişoara au aterizat şi au decolat 14.211 aeronave, în cursul anului trecut numărul acestora s-a majorat cu 25%, ajungând la 17.808 de curse aeriene.

În anul ce tocmai a trecut, aproximativ 25% dintre călători au călătorit pe cursele interne, de la Timişoara fiind disponibile curse spre Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Constanţa (pe perioada estivală). 41.916 pasageri au zburat în acest an spre destinații de vacanță (Antalya, Heraklion, Zakynthos și Santorini, Palma de Mallorca și Constanța), cu 20% mai mult faţă de anul 2016.

Topul destinaţiilor preferate de pasageri a rămas neschimbat față de anul precedent, dar cu valori mai mari în ceea ce priveşte numărul de pasageri înregistraţi: Bucureşti (357.614 pasageri), Londra Luton și Stansted (233.144 pasageri), Munchen (212.879 pasageri), Milano-Bergamo (165.244 pasageri) și Bruxelles-Charleroi (76.712 pasageri).

„Anul 2017 a fost un an cu realizări semnificative pentru Aeroportul Internațional Timișoara: au fost inaugurate destinații noi cu zboruri regulate spre Tel Aviv și Frankfurt-am-Main și curse de vacanță spre Constanța şi Palma de Mallorca, iar cursele regulate și-au suplimentat frecvențele spre unele destinaţii deja existente. Ca premieră în 2017, poarta aeriană din vestul țării a devenit primul aeroport din România certificat EASA (European Aviation Safety Agency. Aşa cum am mai spus, rămânem optimiști și credem că anul viitor vom ajunge în prima jumătate a anului la pragul de 1 milion, iar până la finele lui 2018 ne dorim să ne apropiem de ținta de 2 milioane de pasageri”, a spus Directorul General al aeroportului, Daniel Idolu.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.