Skip to main content

Antreprenoriatul și proprietatea industrială, în centrul unei conferințe cu studenți și cadre didactice, la USVT!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” a găzduit conferința „Universitate, antreprenoriat, proprietate industrială. Avantajele deținerii unui titlu de proprietate industrială”.

Aceasta s-a desfășurat în sala Consiliului de administrație al Universității și s-a bucurat de un real interes din partea cadrelor didactice responsabile cu cercetarea din cadrul instituției, studenților, precum și a altor participanți.

Coordonat de profesorul Paul Popovici de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și cadru didactic asociat la USVT, evenimentul s-a înscris în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi a 80 de ani de la înființarea învățământului superior agronomic din orașul Timișoara.

„Mulțumim încă o dată invitaților noștri pentru efort, dăruire și calitatea prezentărilor: Elena-Elvira Marin (director, Direcția mărci și desene a OSIM), Letiția Stoian (director, Direcția brevete de invenție și informații tehnologice a OSIM), Alice Postăvaru (șef serviciu, Serviciul desene și modele, Direcția mărci și desene a OSIM), Estella Guttmann (examinator, Compartimentul examinare și înregistrare mărci internaționale, Direcția mărci și desene a OSIM), Luiza Mocanu (examinator, Compartimentul examinare și înregistrare mărci internaționale, Direcția mărci și desene a OSIM) și Ana Prejbeanu (examinator, Serviciul examinare preliminară, administrare brevete naționale, Direcția brevete de invenție și informații tehnologice a OSIM). De asemenea, din partea universității a mai susținut o comunicare doamna prof. univ. dr. habil. Narcisa Mederle”, transmit reprezentanții USVT.

Evenimentul a evidențiat importanța colaborării între universitate, mediul antreprenorial și instituțiile de reglementare în domeniul proprietății industriale, subliniind rolul important pe care trebuie să îl aibă instituțiile de învățământ superior în promovarea inovării și dezvoltarea durabilă.

„Suntem încrezători că astfel de inițiative vor continua să stimuleze schimbul de cunoștințe și bune practici, consolidând poziția universității noastre ca un pilon al excelenței academice și al progresului economic”, completează reprezentanții Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

S-a încheiat procedura internă din cadrul USR pentru desemnarea unei noi echipe de conducere, iar cele mai multe voturi au fost adunate de Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
O scenă șocantă petrecută în Jimbolia, județul Timiș, a stârnit revoltă în mediul online, după ce au apărut imagini video în care o femeie în vârstă este agresată fizic de propria noră.
Polițiștii locali timișoreni au verificat, pe linie de mediu, mai multe șantiere din oraș, de la începutul acestui an, și au aplicat amenzi usturătoare, pentru gestionarea proastă a deșeurilor.
Percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș, la locuința unui lugojean, într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.