Skip to main content

Angajații STPT, instruiți să ofere primul ajutor în caz de urgență!

30 de angajați STPT s-au înscris la cursurile de prim ajutor, pentru a învăța cum să intervină în caz de urgențe.

Acestea au fost organizate la inițiativa Asociației Lions Timișoara Bastion, în parteneriat cu Secția Clinică Universitară de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal din Timișoara și Asociația „Echipa de Urgențe”, în cadrul proiectului ”Salvăm vieți în mișcare”.

Practic, angajații STPT sunt instruiți în mod profesionist, astfel încât aceștia să poată interveni prompt și eficient în cazul în care unii călători pățesc ceva neașteptat în mijlocul de transport.

30 de colegi din cadrul Secțiilor Transport Autobuze, Troleibuze, Tramvaie, Serviciului Transport Persoane cu dizabilități și din cadrul echipelor de control au răspuns „prezent” și au luat parte atât la pregătirea teoretică, cât și la cea practică, conștienți fiind de importanța prevenirii stopului cardiorespirator și inițierii precoce a manevrelor de resuscitare cardiopulmonare care se impun până la sosirea ambulanței. Scopul instruirii a fost conștientizarea participanților cu privire la importanța unei intervenții prompte în situațiile de urgență medicală și creșterea capacității de răspuns în acordarea primului ajutor în caz de nevoie. Mulțumim pentru răbdare și implicare echipei medicale din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, precum și Asociației Lions Timișoara Bastion pentru susținerea și derularea proiectului. Sperăm să nu fie nevoie să punem în practică cele învățate, dar, dacă se ivesc situații de urgență medicală, suntem pregătiți să reacționăm prompt și eficient pentru dumneavoastră”, transmit reprezentanții STPT.

Participanții la curs au fost instruiți în tehnici de acordare a primului ajutor, cum ar fi aplicarea corectă a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară sau cum să gestioneze situațiile de stop cardio-respirator.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.