Skip to main content

Alin Nica, în aşteptarea demiterii sale: Sunt liberal şi voi fi liberal în continuare! Update: Nica a fost înlocuit cu Blaga. Din conducerea interimară face parte şi Robu

Chiar în aceste momente are loc şedinţa BPN a liberalilor, în care se tranşează soarta lui Alin Nica, în calitate de preşedinte al PNL Timiş.

În prima parte a discuţiilor, liberalii au votat, aşa cum era de aşteptat, alianţa cu PSD, ceea ce înseamnă că Alfred Simonis este, oficial, candidatul la Consiliul Judeţean Timiş.

La şedinţă a participat şi Alin Nica, iar între el şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut loc un schimb dur de replici.

Nica i-a reproşat lui Nicolae Ciucă faptul că predă partidul către social democraţi pe fondul lipsei de experineţă politică.

De cealaltă parte, Ciucă a replicat: “Domnul Nica a fost la negocieri, iar cifrele arată foarte clar că avem şanse foarte mari să câştigăm Timişoara. Uneori e bine să ai mai puţină experienţă în politică”.

A intervenit şi deputatul Florin Roman, care a spus că plecarea primarilor din Timiş către PSD şi tensiunile din filială au fost generate de Nica.

Lucian Bode a propus demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte PNL Timiş.

Chiar în timp ce colegii îi decideau soarta, Alin Nica spunea că nu are ce să-şi reproşeze şi, întrebat dacă îşi va da demisia din partid, a precizat că se mai gândeşte.

Niciodată nu iau decizii la cald, sub imperiul emoţiilor. E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru al PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Vreau să mă consult cu familia, cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor, pentru că această decizie nu este despre mine personal, ci despre Timiş şi Timişoara(…) Am inima împăcată că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru cei peste 104 mii de timişeni care mi-au dat încrederea în 2020 şi am luptat împotriva dictatelor de la Bucureşti. Îmi exprim în continuare speranţa că flacăra Revoluţiei din Timişoara nu a murit şi va continua, chiar dacă sunt singurul care a avut curajul să ia atitudine faţă de această nedreptate care se face Timişului şi Timişoarei”, a spus Alin Nica, în urmă cu puţin timp.

UPDATE: Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, tocami a anunţat demiterea lui Alin Nica de la șefia PNL Timiș şi numirea ca preşeditne interimar, a lui Vasile Blaga.

„Structura interimară de conducere îi cuprinde pe toţi cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu şi, evident, preşedintele interimar, Vasile Blaga”, a declarat Ionuţ Stroe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.