Skip to main content

Alertă medicală, în județul Timiș! Măsurile luate la nivelul spitalelor, din cauza numărului mare de cazuri de gripă și infecții respiratorii

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Aproape 3.500 de oameni din județul Timiș au fost diagnosticați, în numai o săptămână, cu gripă, infecții respiratorii și pneumonie, iar peste 250 dintre ei au fost internați.

Acest bilanț a impus măsuri speciale în unitățile sanitare, unde au fost amenajate cabinete medicale de evaluare a virozelor respiratorii, în cadrul ambulatoriilor.

„La nivelul Direcției de Sănătate Publică Timiș, ultima raportare a infectiilor acute respiratorii arată o creștere a pacienților confirmați cu afecțiuni de sezon. Astfel, pentru perioada 27 ianuarie-2 februarie, au fost înregistrați 2345 pacienți cu infecții ale căilor respiratorii superioare, dintre aceștia 28 au necesitat spitalizare. Alți 451 de pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie, 189 având nevoie de îngrijiri în unitatile sanitare. Au fost, de asemenea, identificati 255 pacienți suspecți a fi infectați cu virusul gripal, dintre acestia 210 au fost confirmati prin intermediul testului rapid, 57 necesitand internare. Din fericire, nu au fost raportate decese cauzate de patologiile menționate”, transmite DSP Timiș.

Totuși, de la debutul sezonului gripal, în luna ianuarie au fost înregistrate două decese cauzate de gripă. Este vorba despre o pacientă de 82 de ani, din mediul rural, confirmată prin PCR cu virus gripal și care mai avea și alte comorbidități, și o altă femeie de 70 de ani la care a fost confirmată infecția cu virusul gripal prin fragmentul necroptic, și care, la fel, avea și alte comorbidități.

Medicii atrag atenția ca la primele semne de boală, pacienții să se prezinte la medicul de familie sau la centrele de permanență.

LISTA COMPLETĂ A CENTRELOR DE PERMANENȚĂ DIN TIMIȘ:

În ceea ce privește cabinete medicale de evaluare a virozelor respiratorii, dn cadrul ambulatoriilor, acestea sunt în incinta următoarelor unități sanitare:

Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, Strada Gheorghe Adam 13, Ambulator + Camera de gardă, program: luni-vineri 07.00-15.00,

Spitalul Clinic C.F. Timișoara, Splaiul Tudor Vladimirescu 13-15, Timișoara, Camera de gardă, program: luni-vineri 08.00-14.00,

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara, Strada Doctor Iosif Nemoianu 2, Timișoara, Ambulator, program: luni-vineri 08.00-20.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.