Ai o idee bună de afaceri? Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara te ajută să o pui în practică

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara vine în sprijinul celor care vor să îşi deschidă propria afacere, dar nu au banii necesari.

Astfel, prin proiectul lansat astăzi, “Vestart – Arta Antreprenoriatului”, vor fi finanţate peste 50 de idei de afaceri.

Astfel, pe lângă latura educativă şi de cercetare, cei de la USAMVB ating şi componenta socială, implicându-se activ, în dezvoltarea comunităţii din vestul ţării.

CITEŞTE ŞI: Foto: Moarte cumplită! Un bărbat a ars de viu, în propria casă

Este un proiect în cadrul Programului Operaţional pentru capitalul uman şi, ca şi cuantum, are o valoare de peste 15 milioane de lei, iar co-finanţarea partenerilor este de aproximativ 170 de mii de lei. Obiectivul este ca peste 600 de persoane să fie informate, 400 să fie formate în acest domeniu al afacerilor, al antreprenoriatului, iar 360 dintre aceste persoane vor fi certificate în acest sens. Apoi, vor fi elaborate 360 de planuri de afaceri, iar 54 dintre ele vor fi selectate în vederea finanţării”, a explicat rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Cosmin Popescu.

Practic, cei interesaţi vor urma gratuit, un curs de formare antreprenorială, în cadrul căruia vor învăţa, printre altele, să elaboreze un plan de afaceri.

La final, cele mai bune 54 de idei vor fi finanţate.

CITEŞTE ŞI: Accidente cumplite de muncă! 10 oameni au murit pe loc

Fiecare din cei 54 de viitori antreprenori va beneficia de câte o finanţare nerambursabilă de până la 40.000 de euro.

În schimb, ei se obligă să creeze minimul două locuri de muncă, fiecare, ceea ce înseamnă peste o sută de noi posturi în total.

Proiectul este structurat pe trei etape: formare antreprenorială, implementarea planului de afaceri şi monitorizarea afacerilor finanţate.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.