Skip to main content

Ai haine vechi și nu știi ce să faci cu ele? Dai un telefon, iar cineva le va ridica gratuit, chiar de acasă!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Dacă te confrunți cu un dulap plin de haine vechi, dar nu știi ce să faci cu ele, iată soluția: dai un telefon, iar cineva îți va ridica articolele direct de la ușa ta.

Pentru asta, societatea CVS Recycling SRL, care asigură colectarea și reciclarea hainelor și materialelor textile vechi, va pune la dispoziție timișorenilor un număr de call center.

Însă, înainte ca inițiativa să fie pusă în aplicare, mai trebuie să primească aprobarea consilierilor locali.

În plus, societatea va prelua hainele nedorite și la punctul de colectare din comuna Moșnița Nouă, Calea Medveș, Nr.100, Hala nr.14, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Primăria Timișoara are încheiat un acord de colaborare cu CVS Recycling SRL, încă din luna august a anului trecut. În baza acestuia, municipalitatea asigură spațiile necesare pentru amplasarea containerelor, iar societatea furnizează gratuit containerele necesare și este responsabilă de colectarea, transportul și reciclarea materialelor textile, fără a impune costuri suplimentare.

Proiectul ar fi trebuit să fie implementat deja, însă CVS Recycling SRL a anunțat municipalitatea că furnizorul de containere a depășit termenul pentru livrare, fapt care a dus la întârzieri.

Astfel, Primăria Timișoara încă nu a decis locațiile exacte ale containerelor, ci doar zonele în care urmează să fie amplasate: Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei – punct TRAFO și Zona Soarelui – Școala Gimnazială nr. 30.

„Potrivit unor statistici ale Comisiei Europene, anual, o persoană aruncă, în medie, 11 kilograme de textile. La Timișoara, în baza parteneriatului municipalității cu fundația Caritas, la cele 60 de containere speciale sunt colectate aproximativ 500 de tone de tone de haine, însă doar două treimi pot fi refolosite. Acordul cu CVS Recycling SRL implică și reciclarea, astfel încât cantitatea de deșeuri textile care ajunge la groapa de gunoi să scadă semnificativ, reducând astfel impactul negativ asupra mediului”, transmite Primăria Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.