Skip to main content

ACS Floreta Timișoara lansează primul curs de scrimă din România, destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii!

Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara lansează mâine primul curs de scrimă din România destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii!

Astfel se promovează incluziunea în acest sport cu multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică a persoanelor.

Cursul se adresează atât copiilor, cât și adulților și se va desfășura în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta, fiind susținut de Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrima si Oshvalt Richard, vice-campion olimpic la paralimpici.

Cel mai important lucru pe care îl înveți în sport este că trebuie, înainte de orice, să fii un team-player. ACS Floreta este un jucător de echipă nu doar în sală, ci și în comunitate și crede că ambiția, curajul și câștigul nu trebuie să cunoască nicio dizabilitate. De aceea, am lansat primul curs de scrimă din România dedicat persoanelor cu dizabilități locomotorii, care pot descoperi acest sport complex, adaptat nevoilor lor. Ne dorim ca acesta să fie un prim pas pentru un sport mai inclusiv în România și ne angajăm să îl promovăm și susținem în clubul nostru”, spune Iulian Teacă, antrenor de scrimă la Asociația Club Sportiv FLORETA Timișoara.

Ce progres pentru scrima românească să lanseze primul curs de scrimă pentru persoanele cu dizabilități! Ce progres pentru România să facă un pas înainte pentru un sport mai tolerant și inclusiv. Sunt mândră să îi susțin, sunt bucuroasă să fiu la deschiderea acestui curs și îmi doresc ca tot mai mulți copii și adulți cu dizabilități locomotorii să cunoască frumusețea scrimei, să descopere sentimentul unic de confruntare, strategia și curajul din spatele fiecărui asalt”, a declarat Ana Maria Brânză.

ACS Floreta va pune la dispoziție echipamente adaptate persoanelor cu dizabilități, precum și un program de antrenament personalizat, în funcție de nevoile sportivilor.

Cursurile se vor organiza începând cu data de 10 noiembrie, la sala de sport a Liceului „I.C. Bratianu”, strada Piata Iancu Huniade, nr. 2, Timișoara, în intervalul orar 17.00-19.00.

Proiectul este unul pilot, iar în funcție de interesul sportivilor va fi scalat și va deveni parte din antrenamentele recurente ale clubului. Înscrierile se pot face la adresa www.floreta.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.