A fost semnat contractul cu turcii, pentru primele tramvaie noi! Cum arată modelele propuse?

Contractul pentru primele șapte tramvaie noi, a fost parafat astăzi la Timișoara.

Reprezentanții companiei Bozankaya, firma turcească ce a câștigat licitația, au fost prezenți astăzi în urbea de pe Bega, unde au semnat contractul împreună cu reprezentanții Primăriei.

CITEȘTE ȘI: Retim începe o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase, în ZONA 1 Timiș rural! Vezi aici localitățile

Noile tramvaie vor avea capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Acestea vor echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

”Firma Bozankaya a câștigat licitația și cu pretul cel mai bun, dar oferind și mai mult decat s-a cerut la câteva dintre cerintele caietului de sarcini, adică un preț cu 15,7% mai mic, deci peste 1 milion de lei mai mic, o autonomie mai mare, adica 63 de kilometri, un număr de locuri cu 17,6% mai mare, adică 200, față de minumul cerut de 170. Fac precizarea că licitatia a fost una internațională, deschisă egal oricărui ofertant prin SICAP. Primul tramvai va veni in 18 luni. E termenul maxim pentru livrarea primului tramvai”, a spus primarul Nicolae Robu. 

”În Timișoara sunt foarte multe macaze. Acestea sunt o mare problemă, pentru că este nevoie de un tramvai cu 4 motoare și 4 cutii de viteză. Aceasta ar fi problema. Apoi trebuie să testăm primul tramvai poate o lună, trebuie făcute testari, trebuie facută omologarea, apoi în două luni, putem să mai trimitem alte două tramvaie. Apoi, după alte două luni, încă 4 până la 6 tramvaie. Primul este problema. Acest tip de tramvai este unul dintre cele mai moderne pe care le puteți avea. Există în multe orașe din lume tramvaie care pot circula pe baterii 5 kilometri-10 kilometri. La autobuze, noi folosim un sistem cu ajutorul cărora acestea pot circula până la 300 de kilometri cu autonomie, la o singura încărcare. Acesta este sistemul pe care îl vom folosi și pentru tramvaiele realizate pentru Timișoara, pentru a putea avea o autonomie de 63 de kilometri”, a explicat Murat Bozankaya, președintele companiei Bozankaya.

CITEȘTE ȘI: Nuntă cu final tragic! O femeie a murit, iar doi oameni au ajuns la spital

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Firma turcească a propus patru variante pentru tramvaie, acum rămâne de văzut care va fi varianta agreată de municipalitate.

{gallery}tramvaie model{/gallery}

 

Pe aceeași temă: A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.