A fost lansată licitaţia pentru înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar în UAT Biled
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor din cadrul proiectului „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518.
Lucrările de execuție sunt împărțite în cinci loturi, câte unul pentru fiecare UAT inclus în proiect, iar valoarea totală este de 10.185.004,04 lei fără TVA. Din această sumă, 2.060.769,30 lei fără TVA sunt alocate centrului de colectare cu aport voluntar din UAT Biled, care va fi construit pe o suprafaţă de teren de 3.151 mp.
Proiectul “Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” prevede înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de salubrizare şi este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel nr. PNRR/2022/C3/S/I.1.A.
Obiectivul general al proiectului este accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.
Obiectivul specific al proiectului este dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.
Investiția este justificată prin faptul că atunci când deșeurile sunt amestecate și arse în vederea eliminării lor, multe substanțe poluante și periculoase pot fi eliberate în atmosferă, în sol sau în apă. Ținând cont de faptul că o mare parte dintre aceste deșeuri ar putea fi transformate în alte obiecte utile, se identifică nevoia iminentă de colectare individuală în vederea reciclării, diminuării poluării și regenerării resurselor naturale. Fiecare entitate trebuie să contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului, pentru a crea o relație sănătoasă cu natura și pentru a asigura sustenabilitatea planetei. În acest sens, implementarea unui management eficient al deșeurilor este o necesitate care nu ar trebui trecută cu vederea.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 19.154.565,00 lei, sumă la care se adaugă TVA în valoare de 3.639.367,35 lei. Investiţia prevede înfiinţarea unor centre de colectare cu aport voluntar în următoarele localităţi din judeţul Timiş: UAT Peciu Nou, sat Giarmata Vii – UAT Ghiroda, UAT Biled, UAT Tomnatic şi UAT Topolovățu Mare.
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.”
Lasă un răspuns