Skip to main content

Roboţi, display-uri hi-tech şi realitate virtuală, la una dintre şcolile de renume din Timişoara! Vor fi amenajate două laboratoare smart, din bani europeni

Conducerea Colegiului Bănăţean Timişoara a câştigat un proiect cu finanţare europeană, în valoare de peste 700.000 de lei, bani cu care se vor amenaja, printre altele, două laboratoare inteligente.

Acestea vor fi destinate disciplinelor precum matematică, fizică, biologie, informatică, limbi moderne, științe sociale, arte, robotică sau elemente de programare 3D.

“Vor fi dou[ laboratoare, fiecare dintre ele cu o valoare de 120.000 de euro. Vor fi dotate cu tehnologie de ultimă generaţie: roboţi, display-uri smart, ochelari VR şi multe altele. Cu ajutorul acestora, elevii vor putea, spre exemplu, să viziteze muzee, să vadă tot felul de forme de relief, la orele de geografie sau să compună muzică”, a explicat, pentru Sursa de Vest, Marius Lobază, coordonatorul proiectului.

Proiectul se va derula în perioada 30 ianuarie 2024 – 31 ianuarie 2025, are o valoare totală de 700.545,83 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” din Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru Noua Generație, Componenta 15. Educație, Reforma 5.

Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Obiectivele proiectului sunt:

Înființarea a două laboratoare inteligente în cadrul Colegiului Național Bănățean care să deservească următoarele discipline: matematică, fizică, biologie, informatică, limbi moderne, științe sociale, arte, robotică, elemente de programare 3D etc;

Instruirea a 97 cadre didactice pentru utilizarea laboratoarelor inteligente;

Peste 900 de elevi/anual care vor avea acces la metodele personalizate de învățare din cadrul laboratoarelor inteligente;

Îmbunătățirea competențelor digitale pentru minimum 500 de elevi /anual prin acces la educație digitală avansată

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Vești excelente pentru șoferii care tranzitează sectorul de drum Coșava – Margina de pe DN68A! Începând de astăzi se circulă fără restricții, după ce în ultima lună s-au făcut lucrări de reasfaltare.
Timișorenii au așteptat mai bine de un an ca toate noile mijloace de transport în comun să iasă pe traseu, din cauză că municipalitatea a amânat prea mult licitația pentru instalarea mai multor stații de încărcare rapidă, implicit a montării acestora.
Construirea noului stadion din Timişoara a intrat în linie dreaptă, anunţă preşedintele ales al CJT, Alfred Simonis, care explică, pas cu pas, ce etape mai trebuie parcurse pentru realizarea investiţiei.
S-a dat alarma, în toiul nopţii, când un bărbat din judeţul Timiş şi-a găsit fiul, într-o baltă de sânge, pe un câmp, la câţiva kilometri distanţă de casă.
Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.