Skip to main content

50.000 de euro pentru construcţia unui loc de parcare, la Timişoara! Cum explică viceprimarul Ruben Laţcău, preţul exorbitant

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru parcarea pe care Primăria Timişoara o va construi la Spitalul de Copii a stârnit dezbateri ample în şedinţa Consiliului Local de astăzi.

Discuţiile au fost deschise de Roxana Iliescu care a cerut explicaţii pentru preţul de 50.000 de euro la care are ajunge un singur loc de parcare.

CITEŞTE ŞI: Video: Camionetă în flăcări! A luat foc în mers, din cauza unui scurt circuit

Este vorba despre o parcare cu 184 de locuri, care va avea o suprafaţă desfăşurată de 6.935 mp, al cărei cost este estimat la 45.476.818 de lei.

“Am avut în vedere costurile aferente unui alt proiect al nostru, al Primăriei, privind ridicarea unei parcări. Dacă vă aduceţi aminte, este vorba despre parcarea de pe Take Ionescu, e adevărat, licitaţie anulată de către noua administraţie. Prin urmare, vă rog, dacă poate să ne explice cineva preţul atât de mare, care revine pe loc de parcare (…) M-am uitat pe cifrele acelei parcări şi pe cifrele parcări care se doreşte a fi ridicată şi am văzut un preţ dublu”, a spus consilierului local, Roxana Iliescu.

Răspunsul a venit din partea viceprimarului Ruben Laţcău, care a explicat că este vorba despre o lucrare amplă, care presupune mutarea reţelelor edilitare din subteran şi a unui post de transformare electrică precum şi demolarea unor clădiri.

Sunt necesare aceste lucrări pentru că parcarea va avea parter, două etaje supraterane, un etaj tehnic dar şi două etaje în subteran.

“Parcarea va fi pe un teren pe care va fi o farmacie. Lucrarea include şi demolarea unor anexe din curtea Spitalului de Copii, precum şi relocarea în întregime a unui punct trafo, o activitate extrem de scumpă. După cum ştim cu toţii, relocarea unui punct trafo de putere medie costă milioane de lei, iar unul de putere mare costă milioane de euro. Implică, de asemenea, relocarea reţelei de apă şi canal şi de termoficare care sunt în subteran, exact pe acest teren, şi regândirea lor”, a explicat Ruben Laţcău.

În plus, viceprimarul pune diferenţa de preţ dintre parcarea de pe Take Ionescu şi cea de la Spitalul de Copii şi pe seama scumpirilor materialelor de construcţie, pe fondul inflaţiei şi al războiului din Ucraina.

Şi, pentru a se asigura că proiectul va primi voturile necesare, Laţcău le-a amintit consilierilor locali că dacă această parcare nu va fi construită, Spitalul de Copii riscă să nu fie autorizat.

CITEŞTE ŞI: Se opreşte apa, lângă Timişoara! În alte localităţi, va fi presiune scăzută

“Noi avem un corp nou în execuţie, care trebuie finalizat şi care va avea nevoie de 170 de locuri de parcare, ca să fie autorizat de DSP. Aceste locri, dacă ar trebui să le alocăm pe parcările existente în zonă, ar însemna ca de la linia de tramvai, pe Nemoianu, Paris, Colonel Enescu şi toate străzile adiacente, absolut toate locurile de parcare să fie rezervate pentru Spitalul Louis Ţurcanu, ca să ajungem la numărul de locuri de parcare minim prevăzut prin lege”, a mai spus viceprimarul Ruben Laţcău.

În discuţie a intervenit şi Simion Moşiu, care a propus, pentru diminuarea costurilor, o parcare modulară metalică supraterană cu mai multe etaje.

Laţcău a răspuns că acest lucru este imposibil, pentru că PUD-ul limitează regimul de înălţime.

În cele din urmă, proiectul a a fost aprobat, cu 22 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.