Skip to main content

46 de milioane de euro, pentru tramvaie, troleibuze și autobuze moderne ! Primăria Timișoara vrea fonduri europene pentru înnoirea flotei STPT

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Primăria Timișoara pregătește noi cereri de finanțare europeană pentru achiziția a 40 de mijloace de transport în comun ecologice.

În primul rând, vrea 10 tramvaie moderne, cu o capacitate de aproximativ 150 de locuri, și care vor înlocui garniturile vechi de pe liniile 7 și 9. Valoarea estimată a acestei investiții este de 22,9 milioane de euro, fără TVA.

Totodată, municipalitatea va aplica pentru finanțarea a 10 troleibuze moderne, care vor înlocui actualele modele diesel, depășite din punct de vedere tehnic. Investiția estimată este de 4,6 milioane de euro (fără TVA).

În cadrul acestui nou apel de finanțare, Primăria va solicita fonduri și pentru achiziția a 20 de autobuze electrice de aproximativ 12 metri lungime. Valoarea estimată este de 11,4 milioane de euro (fără TVA).

”Modernizarea transportului public local este una din prioritățile noastre strategice. Ținta noastră este ca tot mai mulți timișoreni să utilizeze transportul public în locul mașinii personale atunci când se deplasează în oraș. Cu noua finanțare vrem să rezolvăm și una din marile probleme actuale și anume condiții mai bune de călătorie pe liniile 7 și 9 de tramvai, pentru care cumpărăm tramvaie de mai mici dimensiuni care pot circula pe actuala infrastructură”, spune primarul Dominic Fritz.

Valoarea totală a celor trei cereri de finanțare este de 38,9 milioane de euro fără TVA, ceea ce înseamnă 46,3 milioane de euro cu TVA inclus.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.