40 de zile de război în Ucraina! Armata Kremlinului continuă ofensiva în estul şi sudul ţării

Cea de-a 40-a zi de război a început cu explozii! Au fost atacate oraşele Herson şi Odesa din sudul ţării.

Trupele ruse au lansat şi mai multe rachete asupra orașului Nikolaev, a declarat primarul Aleksandr Senkevici, transmite Nexta pe canalul de Telegram.

Președintele Administrației Militare Regionale Ternopil, Volodimir Trush, a transmis, pe Telegram, că rușii au încercat să distrugă o infrastructura importantă din Ternopil. El a menționat că nu au existat victimie, dar nici nu a oferit detalii.

CITEŞTE ŞI: Copilă dispărută fără urmă, dintr-o casă de tip familial! Nimeni nu ştie unde este

Totodată, forțele ruse se retrag din regiunea Sumî, din nordul Ucrainei, cu tot cu echipament, potrivit guvernatorului regional. “Săptămâna trecută am văzut o acumulare mare de trupe ale Rusiri de la Bilopillia la Konotop, în zona Konotop… Au venit noi coloane”, a precizat Dmitro Jiviţki, potrivit Ukrinform.

Peste 2.600 de ucraineni au fost evacuati ieri prin coriodarele umanitare. Circa1.400 au fost parasit regiunea Luhansk iar aproximativ 470 de persoane au plecat din Mariupol si Berdiansk cu propriile vehicule catre Zaporojie. 

Şapte autobuze însotite de o delegatie a Comitetului International al Crucii Rosii au ajuns ieri la Manhus. Exista negocieri pentru ca acest convoi sa îsi continue drumul catre Mariupol astazi, a anuntat vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk, potrivit CNN.

Cel puțin 70% din oraşul Cernihiv a fost distrus de atacurile rusești, a declarat duminică primarul orașului.

Dezastru în orașul Bucea (Bucha) dupa mai bine de o lună de ocupație a forțelor Ruse. Odată eliberată localitatea, autoritățile din Ucraina au început să ridice trupurile civililor, multe rămase pe marginea drumului, în curți sau în scări de bloc.

Sute de oameni au fost uciși, torturați și executați. Cadavre pe străzi, zone minate. Chiar și cadavrele au fost minate. Se văd urmările jafurilor peste tot. Răul profund a călcat pe pământul nostru. Ucigașii, călăii, violatorii, tâlharii care îşi spun militari merită moartea pentru ce au făcut.”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski.

Soldaţii ucraineni au iar controlul asupra regiunii Kiev, după ce soldaţii trimişi de Kremlin s-au retras din orașe cheie, precum Boutcha, Gostomel sau Irpin.

bucha 1

Liderii mondiali condamnă crimele din Bucha și cer investigații independente. Potrivit autorităților ucrainene, sute de cadavre au fost găsite pe străzi sau în gropi comune, în localitațile din apropiere de Kiev.

morti 1

De partea cealaltă, Ministerul de Externe al Rusiei pretinde că imaginile cu civili morți în orașul ucrainean Bucha au fost „comandate” de Statele Unite ca parte a unui complot pentru a da vina pe Rusia.

CITEŞTE ŞI: Încep lucrările, pe Calea Buziașului! Investiţia din zonă depășește 16 milioane de euro

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a anunţat că din 24 februarie şi până la 2 aprilie, la miezul nopţii, s-au înregistrat 3.455 de victime civile în Ucraina: 1.417 oameni au murit şi 2.038 au fost răniţi.

Volodimir Zelenski este așteptat să se adreseze astăzi Parlamentului României.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.