Skip to main content

30 de case dintr-un sat din Banat își vor schimba imaginea, în cadrul noii ediții a proiectului „Color the Village”! S-a dat start înscrierilor pentru voluntari

Sute de voluntari sunt așteptați în luna iunie, pentru a contribui la schimbarea înfățișării a zeci de case dintr-un sat bănățean.

Cei care doresc să participe la a VI-a ediție a evenimentului Color the Village, organizat de Asociația Acasă în Banat, se pot înscrie chiar de astăzi, completând formularul online disponibil pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro sau AICI.

În numai trei zile, echipele de voluntari vor interveni pentru a renova 30 de case din sat, complet gratuit pentru beneficiari. Voluntarii vor vopsi, vor repara și vor zugrăvi fațadele pentru a reda satului Altringen farmecul de odinioară.

„Credem că potențialul zonei merită să fie valorificat și de aceea am ales Altringen pentru ediția din acest an. Deschidem acum apelul de voluntari pentru că așteptăm să ni se alăture sute de oameni care vor să  dea o mână de ajutor pentru a revitaliza acest sat. Ca în fiecare an, ne propunem să reabilităm fațadele a 30 de case, însă suntem deoarece Altringen este o localitate mică, vom selecta câteva case și din satele învecinate – Bogda, Sintar și Comeat, pentru a da mai departe mesajul nostru despre importanța de a păstra specificul zonei și de a avea un spațiu public curat, îngrijit și atractiv”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Activitățile de reabilitare se vor desfășura în perioada 6-8 iunie, în satul Altringen, din comuna Bogda, județul Timiș, iar ultima zi de înscrieri este 26 mai.

Cei interesați pot alege una sau mai multe zile în care vor participa.

În acest an, reprezentanții „Asociației Acasa în Banat” au ales satul Altringen, din zona de nord-vest a județului, aproape de granița cu Aradul, într-o zonă colinară foarte pitorească. În trecut a fost locuit de germani, însă aceștia au plecat, iar comunitatea de acum se străduie să ducă mai departe moștenirea lăsată de ei. Vor fi selectate cu prioritate case locuite, ale familiilor cu venituri modeste, care păstrează elemente de arhitectură specifică zonei.

Edițiile precedente au avut loc la Valeapai (2023), Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019).

Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă. În cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reuși să își atingă ținta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.