100 de liceeni, din Timișoara, explorează piaţa muncii din interiorul unor companii de renume!

Liceenii din Timișoara experimentează o carieră în firme de top!

Mai exact, 100 de elevi care învaţă la Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional C.D.Loga, Colegiul Naţional Bănăţean au şansa de a explora piaţa muncii din Timişoara chiar din interiorul unor companii de renume, prin programul de consiliere în carieră Jump, sprijinit de Timişoara-Capitala Tineretului din România. 

Programul debutează marţi, 11 aprilie, şi vizează 100 de elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care vor participa la workshop-uri și vor face vizite în cadrul companiilor înscrise în proiect.

În cadrul workshop-urilor, liceenii vor învăţa să își dezvolte abilitățile de autocunoaștere, să identifice abilităţile, interesele și valorile personale şi să caute experienţe şi contexte de învăţare pentru dezvoltarea personală. În cadrul vizitelor din interiorul companiilor, elevii vor avea şansa de a experimenta un job înainte de a intra pe piaţa muncii, de a afla care sunt cerinţele şi responsabilităţile unui job, de a intra în contact cu oameni cu experienţă, dar şi de a urmări care sunt perspectivele unui tânăr în cadrul respectivei organizaţii. 

De asemenea, liceenii vor dobândi experienţă de lucru într-o companie, vor putea descoperi opor-tunităţi de carieră şi piaţa locurilor de muncă, dar vor afla şi care este reţeta de succes a persoanelor care lucrează deja în companiile respective. 

”Programul de orientare în carieră Jump are scopul de a le oferi liceenilor posibilitatea de a-şi expune pasiunile, descoperi abilitățile, identifica valorile și interesele vocaționale în cadrul unui mediu profesional, în aşa fel încât să poată lua decizii informate în ceea ce priveşte cariera lor. Ediţia de anul acesta este posibilă cu sprijinul programului Timişoara-Capitala Tineretului din România, iar numărul de elevi beneficiari a ajuns la 100 de tineri”, spun inițiatorii proiectului.

Companiile care s-au alăturat acestui proiect sunt: Atos, Cmed, EBIG, Flex Romania, Haufe-Lexware, Imobiliare.ro, Mewi, Universitatea de Vest Timișoara, Visma și Yazaki.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.