Skip to main content

Video: Undă verde pentru construirea Stadionului Lego din Timişoara! Va costa peste 20 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în 2026

A fi om!

Astăzi a fost emisă autorizaţia de construcţie a stadionului de pe Calea Buziaşului, care va purta numele “Eroii Timişoarei”, dar care este cunoscut ca “Stadionul Lego”.

După ce va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor, Tehnodomus SA, firma care a câştigat licitaţia pentru execuţie, va avea la dispoziţie 28 de luni să finalizeze şantierul.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori, deşi administraţia Robu, în vremea căreia a luat naştere acest proiect, vorbea despre o capacitate de 15.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Bătrână arsă de vie, în propria casă! Tragedia a fost provocată de o sobă defectă

Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

“Am pornit la drum în administrație cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsa ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipsește unei Timișoare moderne. Mulți au promis, dar eu m-am zbătut să se și întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului „lego” în mâini și îl voi duce la final! Nu a fost ușor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligația noastră de a construi infrastructura sportivă și nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timișoarei, tineretului, sportului. Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reușit să îi conving și pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: „nu se poate face”, „renunta la proiect”, „este irealizabil”. Nu exista „nu se poate atunci cănd iți dorești ceva! Și, trebuie să recunosc, se cuvine să mulțumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administrație PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a scris viceprimarul Cosmin Tabără, pe facebook.

Stadionul va avea fundație din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

CITEŞTE ŞI: Investiție de 10 milioane de euro la Baza Sportivă 1 a UPT! Va avea o tribună spațioasă, parcare etajată și terenuri de fotbal

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.

Contrucția noului stadion va afecta însă, linia de tramvai din zonă, care practic va fi scurtată cu o stație. Mai exact, bucla de întoarcere va fi mutată cu aproximativ 250-300 de metri, în apropierea sensului giratoriu de la Liceul Electrotimiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii din vestul țării efectuează ample misiuni de căutare, după ce un tânăr din județul Hunedoara a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire națională.
Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara anunță că începând din 14 ianuarie va începe să facă plățile pentru ajutoarele de încălzire și a suplimentului pentru energie.
Leii din Banat iau startul în partea a doua a sezonului regular. Ei joacă pe terenul formației FC Argeș Pitești, în etapa a XVI-a a Ligii Naționale, prima din retur.
Accident grav, la Timișoara, provocat de un șofer neatent, care a lovit în plin un pieton ce traversa strada regulamentar.
Profesorii și învățătorii din județul Timiș care fac naveta riscă să rămână fără decontarea cheltuielilor de transport, după ce Primăriile au transmis unităților de învățământ că aceste plăți nu mai sunt posibile.