Skip to main content

Video: Undă verde pentru construirea Stadionului Lego din Timişoara! Va costa peste 20 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în 2026

Astăzi a fost emisă autorizaţia de construcţie a stadionului de pe Calea Buziaşului, care va purta numele “Eroii Timişoarei”, dar care este cunoscut ca “Stadionul Lego”.

După ce va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor, Tehnodomus SA, firma care a câştigat licitaţia pentru execuţie, va avea la dispoziţie 28 de luni să finalizeze şantierul.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori, deşi administraţia Robu, în vremea căreia a luat naştere acest proiect, vorbea despre o capacitate de 15.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Bătrână arsă de vie, în propria casă! Tragedia a fost provocată de o sobă defectă

Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

“Am pornit la drum în administrație cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsa ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipsește unei Timișoare moderne. Mulți au promis, dar eu m-am zbătut să se și întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului „lego” în mâini și îl voi duce la final! Nu a fost ușor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligația noastră de a construi infrastructura sportivă și nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timișoarei, tineretului, sportului. Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reușit să îi conving și pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: „nu se poate face”, „renunta la proiect”, „este irealizabil”. Nu exista „nu se poate atunci cănd iți dorești ceva! Și, trebuie să recunosc, se cuvine să mulțumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administrație PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a scris viceprimarul Cosmin Tabără, pe facebook.

Stadionul va avea fundație din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

CITEŞTE ŞI: Investiție de 10 milioane de euro la Baza Sportivă 1 a UPT! Va avea o tribună spațioasă, parcare etajată și terenuri de fotbal

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.

Contrucția noului stadion va afecta însă, linia de tramvai din zonă, care practic va fi scurtată cu o stație. Mai exact, bucla de întoarcere va fi mutată cu aproximativ 250-300 de metri, în apropierea sensului giratoriu de la Liceul Electrotimiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.