Skip to main content

VIDEO: Şcoală ca în filme, pentru câteva sute de elevi din Dumbrăviţa! De la toamnă, vor învăţa într-o clădire ultramodernă

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Săli de clasă cu pereţi înalţi şi ferestre de sus până jos, holuri largi şi luminoase, sisteme performante de climatizare şi lifturi moderne.

Sunt doar câteva dintre facilităţile de care se vor bucura câteva sute de elevi din Dumbrăviţa, chiar din această toamnă.

Nu este vorba despre o unitate de învăţământ construită de autorităţile locale ci despre o clădire închiriată.

CITEŞTE ŞI: Descinderi la Ştrandul Termal din Timişoara! Fritz a trimis poliţişti locali şi de la IPJ să pregătească terenul pentru campania electorală

Consiliul Local Dumbrăviţa a aprobat această soluţie, pentru că în septembrie numărul copiilor îl va depăşi cu mult pe cel al sălilor de clasă existente.

“Dumbrăviţa, de vreo 12 ani, se confruntă cu situaţia aceasta a creşterii foarte mari a numărului de elevi.Şi nu vorbim de o clasă, două, trei, ci de 300-400 de elevi anual. Anul trecut am avut cea mai mare creştere, de 400 de elevi. La fel se va întâmpla şi în următorul an şcolar, când s-ar putea să avem mai mult de 14 clase noi, cât am pus noi în planul de şcolarizare”, a explicat pentru Sursa de Vest, directorul Şcolii din Dumbrăviţa, Adrian Nicola.

Pentru ca noul an şcolar să nu îl ia pe nepregătite, directorul şcolii a luat problema în propriile mâini şi a căutat o soluţie.

A găsit o clădire nou-nouţă, în zona centrală a comunei, cu o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, care îndeplineşte toate condiţiile.

Însă, după ce Consiliul Local a aprobat plata unei chirii de 7,5 euro/mp, au apărut contestatarii, care sub pretextul grijii faţă de banii publici, critică soluţia găsită de director şi agreată de toţi părinţii.

“Dacă nu se găseşte o soluţie, pentru că deocmadată nu este semnat contractul de închiriere, riscul este să venim în două schimburi, ceea ce înseamnă o gravă problemă pentru părinţi. Marea majoritate a părinţilor din Dumbrăviţa lucrează, nu sunt casnici. Nu vor avea ce face cu copii de dimineaţă, până se întorc ei de la lucru (…) Eu cunosc Dumbrăviţa şi nu am reuşit să găsesc altă variantă, o clădire în care să intre clase. Poate există, dar eu nu am găsit, deşi i-am rugat şi pe părinţi să identifice, să-mi spună dacă găsesc vreo variantă, să mergem, să o vedem. Nimeni nu a găsit nimic până acum, pentru că e greu să găseşti o clădire atât de mare, care să fie să racordată la utilităţi, să poată fi autorizată de DSV, DSP, ISU”, a mai spus directorul şcolii din Dumbrăviţa.

Clădirea pentru închirierea căreia şi-au dat acordul consilierii locali, fost gândită pentru a funcţiona ca centru medical, iar acum se lucrează la finisajele interioare.

În momentul în care a apărut problema deficitului de spaţiu pentru elevi, proprietarul a acceptat să o transforme în şcoală, pe cheltuiala lui, urmând să îşi recupereze investiţia, din chiria de aproximativ 250.000 de euro pe an pe care o va încasa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.