Skip to main content

VIDEO: O stână de oi în mijlocul oraşului şi o fanfară care cântă în copac! Ideile lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, pentru Timişoara 2023

Timişoara se apropie cu paşi repezi de momentul în care va fi Capitala Europeană a Culturii, iar evenimentele pregătite de autorităţi nu sunt pe măsura aşteptărilor.

De fapt, nici până la această oră nu au fost anunţate acţiuni de amploare, care să atragă turişti din ţară şi din străinătate.

CITEŞTE ŞI: Delir, la Arad Open Air Festival! Cei de la BUG Mafia au oferit publicului, un show incendiar

Renumitul muzician, Ovidiu Lipan Ţăndărică, are câteva idei care ar putea transforma oraşul într-un adevărat pol al culturii şi artei.

El spune că, cel mai important este să fie organzate evenimente care să promoveze tradiţiile şi identtatea Timişoarei.

“Nu este despre a le da oamenilor doar pâine şi circ. Este vorba despre o transmisie sentimentală, unde să ridici vibraţia publicului. E şi o mândrie a bantului să promovezi oraşul nu doar cu saltimbaci şi chestii care să ia ochii şi nu rămâne nimic. Asta am mai văzut. Se întâmplă şi în alte oraşe care au fost capitale culturale europene, cu tot felul de nebunii pe stradă, cu artificii şi confeti… ş cu asta s-a dus, s-a închis”, a explicat Ovidiu Lipan “nd[ric[, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.  

Ţăndărică spune că şi-ar oferi cunoştinţele şi experienţa, dacă autorităţile locale ar fi interesate de o asemenea colaborare.

Pentru că forma culturală pe care trebuie să o îmbrace un asemenea eveniment, este extrem de importantă.

Ar fi necesare mai multe scene, pentru toate tipurile de artă, dar componenta de autenticitate este obligatorie.

“Aduci şi meşteri populari, pentru copii, pentrr că ei nici nu mai ştiu ce înseamnă cioban sau o turmă de oi, poţi amenaja o zonă în care să vadă cum se mulge capra, cum se face brânza. Faci o zonă de ikebana, cu flori, faci o grădină, într-un cadru restrâns(…) Autenticul trebuie şlefuit şi adus la un mod de percepţie internaţională. (…) Eu aş pune o fanfară într-un copac, să ne cânte. Aş aduce tradiţionalul, în viaţa cotidiană”, a mai spus Ţăndărică.

CITEŞTE ŞI: CCIAT, la ceas de bilanţ! Ce realizări bifează, pentru primul semestru al anului?

VEZI AICI FRAGMENTUL INTERGRAL în care Ţăndărică îşi prezintă opinia despre cum ar trebui să fie Timişoara Capitală Culturală Europeană:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.