VIDEO: O stână de oi în mijlocul oraşului şi o fanfară care cântă în copac! Ideile lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, pentru Timişoara 2023

Timişoara se apropie cu paşi repezi de momentul în care va fi Capitala Europeană a Culturii, iar evenimentele pregătite de autorităţi nu sunt pe măsura aşteptărilor.

De fapt, nici până la această oră nu au fost anunţate acţiuni de amploare, care să atragă turişti din ţară şi din străinătate.

CITEŞTE ŞI: Delir, la Arad Open Air Festival! Cei de la BUG Mafia au oferit publicului, un show incendiar

Renumitul muzician, Ovidiu Lipan Ţăndărică, are câteva idei care ar putea transforma oraşul într-un adevărat pol al culturii şi artei.

El spune că, cel mai important este să fie organzate evenimente care să promoveze tradiţiile şi identtatea Timişoarei.

“Nu este despre a le da oamenilor doar pâine şi circ. Este vorba despre o transmisie sentimentală, unde să ridici vibraţia publicului. E şi o mândrie a bantului să promovezi oraşul nu doar cu saltimbaci şi chestii care să ia ochii şi nu rămâne nimic. Asta am mai văzut. Se întâmplă şi în alte oraşe care au fost capitale culturale europene, cu tot felul de nebunii pe stradă, cu artificii şi confeti… ş cu asta s-a dus, s-a închis”, a explicat Ovidiu Lipan “nd[ric[, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.  

Ţăndărică spune că şi-ar oferi cunoştinţele şi experienţa, dacă autorităţile locale ar fi interesate de o asemenea colaborare.

Pentru că forma culturală pe care trebuie să o îmbrace un asemenea eveniment, este extrem de importantă.

Ar fi necesare mai multe scene, pentru toate tipurile de artă, dar componenta de autenticitate este obligatorie.

“Aduci şi meşteri populari, pentru copii, pentrr că ei nici nu mai ştiu ce înseamnă cioban sau o turmă de oi, poţi amenaja o zonă în care să vadă cum se mulge capra, cum se face brânza. Faci o zonă de ikebana, cu flori, faci o grădină, într-un cadru restrâns(…) Autenticul trebuie şlefuit şi adus la un mod de percepţie internaţională. (…) Eu aş pune o fanfară într-un copac, să ne cânte. Aş aduce tradiţionalul, în viaţa cotidiană”, a mai spus Ţăndărică.

CITEŞTE ŞI: CCIAT, la ceas de bilanţ! Ce realizări bifează, pentru primul semestru al anului?

VEZI AICI FRAGMENTUL INTERGRAL în care Ţăndărică îşi prezintă opinia despre cum ar trebui să fie Timişoara Capitală Culturală Europeană:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.