Skip to main content

VIDEO: O stână de oi în mijlocul oraşului şi o fanfară care cântă în copac! Ideile lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, pentru Timişoara 2023

Timişoara se apropie cu paşi repezi de momentul în care va fi Capitala Europeană a Culturii, iar evenimentele pregătite de autorităţi nu sunt pe măsura aşteptărilor.

De fapt, nici până la această oră nu au fost anunţate acţiuni de amploare, care să atragă turişti din ţară şi din străinătate.

CITEŞTE ŞI: Delir, la Arad Open Air Festival! Cei de la BUG Mafia au oferit publicului, un show incendiar

Renumitul muzician, Ovidiu Lipan Ţăndărică, are câteva idei care ar putea transforma oraşul într-un adevărat pol al culturii şi artei.

El spune că, cel mai important este să fie organzate evenimente care să promoveze tradiţiile şi identtatea Timişoarei.

“Nu este despre a le da oamenilor doar pâine şi circ. Este vorba despre o transmisie sentimentală, unde să ridici vibraţia publicului. E şi o mândrie a bantului să promovezi oraşul nu doar cu saltimbaci şi chestii care să ia ochii şi nu rămâne nimic. Asta am mai văzut. Se întâmplă şi în alte oraşe care au fost capitale culturale europene, cu tot felul de nebunii pe stradă, cu artificii şi confeti… ş cu asta s-a dus, s-a închis”, a explicat Ovidiu Lipan “nd[ric[, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.  

Ţăndărică spune că şi-ar oferi cunoştinţele şi experienţa, dacă autorităţile locale ar fi interesate de o asemenea colaborare.

Pentru că forma culturală pe care trebuie să o îmbrace un asemenea eveniment, este extrem de importantă.

Ar fi necesare mai multe scene, pentru toate tipurile de artă, dar componenta de autenticitate este obligatorie.

“Aduci şi meşteri populari, pentru copii, pentrr că ei nici nu mai ştiu ce înseamnă cioban sau o turmă de oi, poţi amenaja o zonă în care să vadă cum se mulge capra, cum se face brânza. Faci o zonă de ikebana, cu flori, faci o grădină, într-un cadru restrâns(…) Autenticul trebuie şlefuit şi adus la un mod de percepţie internaţională. (…) Eu aş pune o fanfară într-un copac, să ne cânte. Aş aduce tradiţionalul, în viaţa cotidiană”, a mai spus Ţăndărică.

CITEŞTE ŞI: CCIAT, la ceas de bilanţ! Ce realizări bifează, pentru primul semestru al anului?

VEZI AICI FRAGMENTUL INTERGRAL în care Ţăndărică îşi prezintă opinia despre cum ar trebui să fie Timişoara Capitală Culturală Europeană:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.