Skip to main content

Video: Mărturia cutremurătoare a doctorului abandonat la naştere! Am fost chinuit, dar nu m-am dat bătut

TM 2024

Valentin Perduş are o poveste de viaţă, care pe mulţi i-ar fi făcut să renunţe, însă el s-a ridicat de fiecare dată şi a mers mai departe.

În urmă cu 37 de ani, a fost abandonat de părinţi şi salvat de la moarte, de un martor.

Acesta a fost primul lui înger păzitor, pentru că au urmat şi alţii, care l-au ajutat să supravieţuiască în orfelinate şi case de copii.

CITEŞTE ŞI: Bătrâni, în lacrimi, în Vinerea Mare! Aşteaptă la porţi, să primească pâinea sfinţită, de la voluntari

“Am fost abandonat pe o cale ferată. Nu pot să îi condamn pe părinţi pentru acest lucru, dar îi condamn pentru că au vrut să mă omoare. Dumnezeu m-a ţinut însă în braţe şi am ajuns într-o casă de copii… chinurile care au fost… cu puterea lui Dumnezeu au putut să depăşesc aceste chinuri şi mi-am dorit din tot sufletul, dintotdeauna, să ajut oamenii să fiu în slujba pacientului, urmând tot traseul educational, începând de la gimnaziu, ucenici, profesională, liceu… Am urmat apoi Facultatea de Medicină şi Farmacie – Asistenţă Medicală şi apoi Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde am şi terminat cu brio”, povesteşte Valentin Perduş.

Şi chiar dacă acum vorbeşte cu o oarecare detaşare despre copilăria grea pe care a avut-o, nu poate să uite momentele grele prin care a trecut. Şi nu au fost puţine. Însă, de fiecare dată a ştiut că trebuie să meargă mai departe.

“Am fost chinuit în aceste case de copii unde colegi de-ai mei au murit, unde unii au rămas cu sechele, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm bătuţi. Ţine şi de curajul fiecăruia dintre noi şi de ajutorul oamenilor din jur, dar şi de faptul că trebuie să ai o credinţă puternică în Dumnezeu”, mai spune Valentin.

Anii au trecut, iar eşecurile l-au întărit şi l-au făcut să îşi dorească şi mai mult să îşi atingă visul, acela de a deveni medic.

“Sunt multe sacrificii. A fost foarte greu, un drum anevoios, plin cu obstacole la care trebuie să le faci faţă. Dumnezeu este cel care m-a luat în braţe şi tot el îmi îndrumă paşii şi la ora actuală. De unul singur nu aş fi putut. Alţii au părinţi şi totuşi nu vor să facă nimic şi sunt oameni care îşi doresc să facă şi nu au posibilitatea să fie ajutaţi, sprijiniţi, îndrumaţi, ghidaţi în viaţă”, explică Valentin Perduş, care acum este angajat medic la Spitalul Municipal din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: S-a înrăutăţit starea celui de-al treilea bebeluş cu COVID, de la Timişoara! Micuţul este perfuzat şi are modificări la nivelul plămânilor

Şi până să ajungă aici, i-a fost greu. A depus cereri peste cereri, la 25 de spitale din ţară. Nimeni nu l-a vrut, dar el a ştiut că va veni şi ziua în care va îmbrăca halatul alb, sau mai bine zis combinezonul de protecţie, pentru că are grijă de bolnavii de coronavirus care ajung la Spitalul Municipal din Timişoara.

“Nu are de ce să îmi fie teamă. Există un Dumnezeu care ne susţine şi ne îndrumă paşii. Pe de altă parte ţine şi de noi, să ne protejăm foarte bine şi de aceea este foarte important să avem şi resursele necesare”, mai spune doctorul Perduş.

{youtube}1WzV293PShk{/youtube}

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.