Skip to main content

Video: Frăţia USR – PSD, explicată de Ruben Laţcău! Cum s-a transformat „ciuma roşie” într-un partid frecventabil?

Se spune că „de la dragoste la ură, nu e decât un pas”, însă şi viceversa este valabilă, mai ales în politică, unde cei mai aprigi duşmani de astăzi sunt aliaţii de mâine.

Au demonstrat-o, de-a lungul timpului, toate partidele politice din România, care s-au coalizat în toate formele posibile, fie pentru a câştiga alegerile, fie pentru a guverna la nivel naţional sau local.

Şi totuşi, o colaborare între oamenii „noi, curaţi şi progresişti” din USR şi „ciuma roşie” reprezentată de cei din PSD, părea imposibilă, până nu demult.

Lucrurile s-au schimbat, odată cu apropierea alegerilor din 2024, iar social democraţii au devenit mai mult decât frecventabili pentru USR-iştii din Timiş.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de temperaturi ridicate! Canicula pune stăpânire pe vestul și sudul țării

Iar dacă până acum se vorbea despre o înţelegere subterană între Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, şi Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş, acum lucrurile încep să fie recunoscute public.

„Orice partid care va înţelege în mod clar că orice înţelegere politică este în interesul cetăţeanului, pentru a face lucruri, va fi un partid cu care noi vom colabora (…) Pe scena politică locală sunt două partide care par că au înţeles această lecţie şi tratează extrem de pragmatic lucrurile, în interesul cetăţeanului. Că sunt două partide care, cultural, istoric şi electoral sunt diametral opuse, vorbesc despre PSD şi USR, este partea a doua. Câtă vreme interesul cetăţeanului este pe primul loc, cred că orice înţelegere politică este OK, dacă e transparentă”, a declarat Ruben Laţcău, vicepreşedinte USR Timiş, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Apropierea dintre USR şi PSD este tot mai evidentă, în ultima perioadă, şi în Consiliul Local Timişoara, unde social democraţii mimează opoziţia.

De altfel, atacurile dure dintre cele două tabere s-au tot îndulcit până au dispărut cu totul, iar în prezent, PSD şi USR par să se înţeleagă de minune. În interesul cetăţenilor, desigur.

„2012-2020 a fost un deceniu pierdut pentru Timişoara. Competiţia nu a fost să arătăm ce facem noi, să ne luptăm să ajungem la înţelegeri pentru interesul cetăţeanului, să batem palma ca să face stadionul. Nu, a fost să arătăm cât de proşti sunt ceilalţi. A fost o competiţie perpetuă de a arăta paiul din ochiul duşmanului, o competiţie în care toată lumea pierde. Pierde cetăţeanul, pierde administraţia şi pierd şi partidele de opoziţie, pentru că într-un final, după 10 ani, cetăţeanul te întreabă: unde-i bazinul olimpic? Unde sunt cele 10 parcări, stadioanele, sălile polivalente, podurile şi toate promisiunile alea lungi? Şi începe acel joc al scuzei, pentru ăla, celalalt, cutărescu, x-ulescu. Această etapă este complet depăşită în contemporaneitate. Nimeni nu mai gustă lucrul ăsta. Poate că mai sunt 2-3 amatori de gusturi clasice, care încă mai au apetenţă pentru astfel de dezbateri politice, dar cred că România ca societate şi, mai ales, Timişoara, au depăşit această etapă”, a mai spus Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.