Skip to main content

Video: Frăţia USR – PSD, explicată de Ruben Laţcău! Cum s-a transformat „ciuma roşie” într-un partid frecventabil?

A fi om!

Se spune că „de la dragoste la ură, nu e decât un pas”, însă şi viceversa este valabilă, mai ales în politică, unde cei mai aprigi duşmani de astăzi sunt aliaţii de mâine.

Au demonstrat-o, de-a lungul timpului, toate partidele politice din România, care s-au coalizat în toate formele posibile, fie pentru a câştiga alegerile, fie pentru a guverna la nivel naţional sau local.

Şi totuşi, o colaborare între oamenii „noi, curaţi şi progresişti” din USR şi „ciuma roşie” reprezentată de cei din PSD, părea imposibilă, până nu demult.

Lucrurile s-au schimbat, odată cu apropierea alegerilor din 2024, iar social democraţii au devenit mai mult decât frecventabili pentru USR-iştii din Timiş.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de temperaturi ridicate! Canicula pune stăpânire pe vestul și sudul țării

Iar dacă până acum se vorbea despre o înţelegere subterană între Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, şi Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş, acum lucrurile încep să fie recunoscute public.

„Orice partid care va înţelege în mod clar că orice înţelegere politică este în interesul cetăţeanului, pentru a face lucruri, va fi un partid cu care noi vom colabora (…) Pe scena politică locală sunt două partide care par că au înţeles această lecţie şi tratează extrem de pragmatic lucrurile, în interesul cetăţeanului. Că sunt două partide care, cultural, istoric şi electoral sunt diametral opuse, vorbesc despre PSD şi USR, este partea a doua. Câtă vreme interesul cetăţeanului este pe primul loc, cred că orice înţelegere politică este OK, dacă e transparentă”, a declarat Ruben Laţcău, vicepreşedinte USR Timiş, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Apropierea dintre USR şi PSD este tot mai evidentă, în ultima perioadă, şi în Consiliul Local Timişoara, unde social democraţii mimează opoziţia.

De altfel, atacurile dure dintre cele două tabere s-au tot îndulcit până au dispărut cu totul, iar în prezent, PSD şi USR par să se înţeleagă de minune. În interesul cetăţenilor, desigur.

„2012-2020 a fost un deceniu pierdut pentru Timişoara. Competiţia nu a fost să arătăm ce facem noi, să ne luptăm să ajungem la înţelegeri pentru interesul cetăţeanului, să batem palma ca să face stadionul. Nu, a fost să arătăm cât de proşti sunt ceilalţi. A fost o competiţie perpetuă de a arăta paiul din ochiul duşmanului, o competiţie în care toată lumea pierde. Pierde cetăţeanul, pierde administraţia şi pierd şi partidele de opoziţie, pentru că într-un final, după 10 ani, cetăţeanul te întreabă: unde-i bazinul olimpic? Unde sunt cele 10 parcări, stadioanele, sălile polivalente, podurile şi toate promisiunile alea lungi? Şi începe acel joc al scuzei, pentru ăla, celalalt, cutărescu, x-ulescu. Această etapă este complet depăşită în contemporaneitate. Nimeni nu mai gustă lucrul ăsta. Poate că mai sunt 2-3 amatori de gusturi clasice, care încă mai au apetenţă pentru astfel de dezbateri politice, dar cred că România ca societate şi, mai ales, Timişoara, au depăşit această etapă”, a mai spus Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.