Skip to main content

Video: Doctorul Marius Craina, revoltat: Această struţo-cămilă trebuie rasă de pe faţa pământului

Şeful Maternităţii Bega din Timişoara, Marius Craina, a vorbit la podcastul Sursa de Vest fără filtru, despre motivele care fac sistemul de sănătate din România să bată pasul loc.

El spune că acest lucru se întâmplă din cauza modului în care funcţionează sistemul privat şi cel de stat.

CITEŞTE ŞI: Muncitor prins sub dărâmături, după ce planşeul unei clădiri în construcţie s-a prăbuşit!

Craina face referire, în primul rând, la medicii care lucrează atât în spitalele publice cât şi în cele private şi care, de cele mai multe ori îşi direcţionează pacienţii cu bani, spre propriile cabinete.

“Această concurenţă neloială, lipsită de fairplay, aşa cum se practică acum între stat şi privat, acest sport periculos, nu are ce să caute în medicina românească. Le-am spus de atâtea ori… nu trebuie să inventaţi nimic! Luaţi modelul nemţesc, unde vedem o medicină la alt nivel! Nemţii practică această chestiune de decenii şi aşa au ajuns să aibă somităţi, laureaţi ai Premiului Nobel şi de la stat, şi de la privat”, a declarat Marius Craina, şeful Maternităţii Bega.

Medicul consideră că, atunci când vinde vorba despre sănătate, trebuie să existe o separare clară între sistemul de stat şi cel privat.

În caz contrar, pacienţii vor aştepta în zadar o schimbare în bine, atunci când merg la spitalele publice.

„Statul să rămână cu personalul lui, privatul să rămână cu personalul lui. O ţară democrată, o ţară civilizată, o ţară europeană, cum unii afirmă că am fi şi noi, are nevoie de cele două sisteme: de stat şi privat. Dar nu corcitura care e acum. Struţo-cămila care este acum, trebuie, din punctul meu de vedere, rasă de pe faţa pământului, pentru a da drumul medicinii să performeze”, a mai spus Craina.

CITEŞTE ŞI: Cum stai cu sănătatea plămânilor? Hai să îţi faci investigații gratuite

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.