Skip to main content

Video: Cum arată clădirea istorică, în care se mută Inspectoratul Şcolar Timiş? Achiziţia a fost parafată astăzi

Problema sediului în care funcţionează Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş a fost rezolvată, după ani întregi în care instituţia stat în chirie.

Astăzi, a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare a unui sediu nou, pentru care Guvernul a plătit 16,3 milioane de lei, adică 3,3 milioane de euro.

Este vorba despre o clădire istorică, situată pe strada Liviu Gabor, nr 1, în spatele Spitalului de Copii Louis Ţurcanu.

CITEŞTE ŞI: Dezvoltarea Spitalului Județean din Timișoara, din fonduri nerambursabile din PNRR, intră în linie dreaptă

Potrivit Ghilgames, firmă care oferă spre închiriere, spaţii de birouri, clădirea are o suprafață de 1.500 de metri pătraţi, fiind alcătuită din demisol, parter înalt, etaj și mansardă.

Imobilul a fost renovat recent, dar i-a fost păstrat aspectul original, de la 1927.

„Este un moment, pe care atat eu cat si colegii din Timis îl aşteptam de peste 20 de ani!”, a spus Aura Danielescu, inspector şcolar general.

Până în 2019, ISJ Timiş a funcţionat în clădirea de pe bulevardul CD Loga, nr. 3, pe care a trebuit să o elibereze, pentru că proprietarul a vrut să îi dea o altă destinaţie.

De atunci, instituţia îşi desfăşoară activitatea la fostul sediu al Direcţiei Apelor Banat, către care plăteşte o chirie de 8.154 de euro pe lună.

Tot aici funcţionează şi o parte a Casei Corpului Didactic, o altă parte fiind într-un cămin al Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu.

Odată cumpărată clădirea de pe strada Liviu Gabor, şi Inspectoratul Şcolar şi Casa Corpului Didactic îşi vor desfăşura activitatea în acelaşi imobil.

CITEŞTE ŞI: Reacţia preşedintelui CJ Caraş-Severin, după ce şi-a văzut moartea cu ochii! Ce spune Romeo Dunca, despre accidentul în care a fost implicat?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.