Timişoara este, timp de patru zile, capitala mondială a ecografiei!

Congresul Federației Mondiale pentru Ecografie în Medicină și Biologie aduce la Timişoara, cei mai importanţi specialişti de pe 6 continente.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 25-28 mai şi cuprinde o serie de sesiuni de comunicări științifice, cursuri și lucrări de specialitate  în domeniu.

De asemenea, vor fi prezentate noi ghiduri pentru aplicații în ecografie și modalități de adoptare a eforturilor depuse în cercetare de către echipe din întreaga lume.

Lucrările congresului sunt considerate evenimenul mondial al anului în ecografie astfel că cele peste 40 de state participante sunt reprezentate la vârf  de medici și profesori implicați în practica clinică și în cercetare în Grecia, Israel, Franța, Japonia, Oman, Paraguay, Austria, Canada, Venezuela, Taiwan, Ukraina, Korea de Sud, Tunisia, Germania, Italia, Olanda, Fiji, Danemarca sau Elveția.

Ecografia sau sonografia este o tehnică de explorare imagistică neinvazivă  ce oferă informații și diagnostic în timp real. 

Un dispozitiv pus în contact cu pielea produce unde sonore de înaltă frecvență și primește răspuns, sub forma unui ecou, de la organele interne.

Metoda este folosită din anii 50 și de-a lungul timpului a devenit un instrument indispensabil în medicină și biologie.

Se poate face ecografie mamară, endovaginală, abdominală, vasculară, cardiac sau musculoscheletică.

Între președinții Congresului se află  și doi români, respectiv prof. univ. dr Ioan Sporea și prof. univ. dr Alina Popescu, alături de reprezentanți din Germania și Brazilia.

Lucrările, susținute în limba engleză,  încep  zilnic la ora 9  în  Centrul  de congrese al hotelului Timișoara și vor fi susținute și audiate de 1000 de participanți.

Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie  este membră a Societății române de ecografie în medicină și Centru de Excelență a Federației Mondiale de Ultrasonografie.

Clinica funcționează în SCJUT cu 12 saloane și 45 de paturi pentru pacienți, personalul medical  este implicat în domenii de cercetare și în educație universitară și postuniversitară.

Ediția precedentă a congresului  a avut loc în Australia.

“În Timișoara, în această săptămână va fi un regal medical, reprezentat de Congresul Mondial de Ultrasonografie WFUMB 2022. Ne dorim să aducem împreună toată lumea medicală care utilizează această tehnică, lume greu încercată în ultimii doi ani și tuturor celor care au răspuns invitației noastre, le urăm  un cald bun venit la Timișoara!” declară Alina Popescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a SCJUT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

La mulţi ani, România! La Timişoara, evenimentele de Ziua Naţională au început cu depuneri de coroane

1 Decembrie este ziua în care, cu mic, cu mare, românii de pretutindeni sunt cu gândul la România.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.