Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Video: Imagini de colecţie cu primarul Timişoarei, în tinereţe! Lucrurile pe care le repetă şi acum, după trei decenii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a împlinit 65 de ani, prilej cu care a primit un cadou inedit.

Un apropiat de-al său, a postat pe youtube, un scurt fragment din înregistrarea unui curs festiv, din urmă cu 28 de ani.

CITEŞTE ŞI: Vaporașele revin pe Bega, după aproape o lună de pauză!

În imagini se observă cum Robu, lector la Universitatea Politehnica din Timişoara, la acea vreme, merge în faţa sălii de curs, în aplauzele tuturor.

“V-aş propune să pornim de la conceptele definite de Lucian Blaga: conceptul de cunoaştere paradisiacă şi cunoaştere luciferică. Plecând de la aceste concepte, expunerea mea nu va încerca să vă lămurească în domeniul pe care îl desemnează ci va încerca, mai degrabă, să facă un demerf luciferic. Adică să admitem că fiecare dintre noi are trei orizonturi: un orizont al necunoscutului, un orizont al cunoscutului şi un orizont al nimicului. Prin ceea ce vă voi spune,, nu voi încerca să vă lărgesc orizontul cunoscutului şi să vi-l diminuez pe cel am nimicului întru creşterea orizonutului necunoscutului”, şi-a început Nicolae Robu discursul.

Încă de atunci, era îndrăgit de studenţi, iar glumele lui stârneau hohote de râs în sala de cursuri.

În imaginile de arhivă, actualul primar al Timişoarei, pe atunci în vârsă de 37 de ani, are un look aproape de nerecunoscut.

“V-aţi putea imagina că acest domeniu este un noian de întuneric în care am montat câteva beculeţe. Acceptaţ, vă rog,  să le aprindem pe rând, pentru scurt tim, unul câte unul, ca la un joc de lumină dinamică”, şi-a continuat Nicolae Robu, discursul.

CITEŞTE ŞI: Doi copilaşi, intoxicaţi cu monoxid de carbon! Cauza: o centrală termică montată greşit

A mai vorbit şi despre ideile inovatoare, care de-a lungul istoriei nu au fost niciodată acceptate, decât după o respingere iniţială.

Acest principiu îl enunţă şi în prezent, ori de câte ori proiectele sale, în calitate de primar al Timişoarei, sunt criticate.

 

 

 

 

Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 12:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login