Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

UVT, solidară cu scriitori evacuaţi din sediul în care au funcţionat mai bine de 7 decenii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia revoltătoare în care au ajuns Uniunea Scriitorilor din Timişoara şi Revista Orizont continuă să dea naştere la reacţii de susţinere.

Acum, rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, îşi arată solidaritatea cu această comunitate care urmează să fie scoasă în stradă.

CITEŞTE ŞI: Cifre alarmante! O nouă zi cu peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus! S-au înregistrat și 73 de decese, iar peste 600 de pacienți sunt la ATI

S-a ajuns în această situaţie, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Craiova, în favoarea a trei cetăţeni germani.

Aceştia au revendicat câteva proprietăţi din Timişoara, care au fost confiscate de regimul comunist şi vândute, ulterior.

Cum imobilele respective nu au mai putut fi retrocedate, cei trei au solicitat alte spaţii.

Au primit, prin decizia magistraţilor, sediul TAROM şi sediul Uniunii Scriitorilor din Timişoara, unde îşi desfăşoară activitatea şi cei de la Revista Orizont.

Acest spaţiu este unul emblematic pentru oraş, aici fiind redactată Proclamaţia de la Timişoara.

„Am aflat cu descumpănire și revoltă despre apariția unei "somaţii de evacuare cu celeritate" a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia Revistei "Orizont", un act intempestiv care aduce comunitatea scriitorilor din Uniune și Revista „Orizont” în pragul evacuării dintr-un sediul în care se află de 71 de ani și care a devenit o casă bună pentru oamenii de valoare ai literelor din Timișoara. Se pare că administrația locală nu reacționează prompt, dar nici măcar cu întârziere, în fața unei situații limită, în care există un risc iminent de evacuare. Este cu totul regretabilă și nedorită lipsa de soluții adecvate din partea administrației locale, o atitudine profund rușinoasă pentru Timișoara de azi. Este nedrept faptul că personalitățile culturale, cei care câștigă an de an premii naționale și internaționale, care formează nucleul cel mai important al Uniunii Scriitorilor din Timișoara, sunt uitate și chiar abandonate în mijlocul unor situații de impas", spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timișoara consideră cazul limită al iminentei evacuări a Revistei „Orizont” și a Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor de o gravitate deosebită și face apel la decidenții din administrația locală, pentru identificarea unei soluții rapide în rezolvarea acestei crize în care au fost aduși literații timișoreni, victime ale unei prelungite paralizii administrative din ultima decadă.

CITEŞTE ŞI: Flăcări uriaşe, pe autostradă! Un tir încărcat cu materiale combustibile a luat foc, în mers

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login