Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un avocat din Timiş vrea dreptate pentru profesori! Demersul făcut de Luminiţa Ţundrea, pentru a-i sprijini pe dascălii care nu se pot titulariza

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un articol de lege declarat neconstituţional şi o Ordonanţă dată pe fugă au bulversat întregul sistem de învăţământ.

Mii de profesori s-au trezit peste noapte că, desi au note mari la exemenele de titularizare, trebuie să rămână suplinitori toată viaţa.

Şi cum situaţia nu pare pe care să se rezolve, avocatul timişorean, Luminiţa Ţundrea, a decis să se implice şi să îi ajute pe profesorii care ameninţă că părăsesc sistemul dar şi ţara.

CITEŞTE ŞI: Copile dispărute fără urmă! Părinţii sunt disperaţi şi cer ajutorul Poliţiei

“Am redactat un memoriu semnat de 166 de profesori români din toată țara prin care solicităm elaborarea unei legi care să rezolve  lacunele apărute în legislație ca urmare a declarării ca neconstituțional a art. 253 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 .Efectul eliminării din legislație a acestui text care reglementa titularizarea profesorilor este extrem de grav, întrucât sute de oameni nu mai au siguranța locului de muncă. Am trimis acest memoriu tuturor instituțiilor cu puteri decizionale, legislative /executive din România, Guvern, Președinție, Parlament, Senat, Inspectorate Școlare Județene, solicitându-le susținerea în rezolvarea acestei probleme presante ale Școlii Românești”, a declarat avocatul Luminiţa Ţundrea.

Practic, anularea acestui articol, care le permitea profesorilor cu note peste 7 să devină titulari pe viaţă, mii de cadre didactice au pierdut acest drept şi în fiecare an trebuie să îşi caute post.

În aceste condiţii, dascălii spun că au ajuns la capătul puterii. Nu au siguranţa că anul viitor vor avea unde să muncească, nu pot să îşi ia un credit bancar, pentru că au contracte pe perioadădeterminată şi în plus se simt umiliţi.

CITEŞTE ŞI: O nouă companie aeriană low-cost, la Timişoara! Au fost lansate noi rute către Stuttgart

“Cred că opinia publică a înțeles că ne este frică de examen. Nu ne este. Noi suntem dascălii cu cele mai mari note în județele noastre, unii chiar au nota 10. Din păcate posturi nu apar, iar acest articol ne dădea posibilitatea să comasăm orele din mai multe școli pentru a ne face o normă întreagă. Miza era însă contractul pe perioadă nedeterminată, fără de care nu ne ia nimeni în considerare. Iar noi suntem tineri, avem familii, ne dorim o casă...Mi-aș dori ca acei colegi titulari care ne contestă să fie atenți mâine în cancelarie și să se uite bine în dreapta și în stânga lor, pentru că sunt șanse mari ca suplinitorii de acolo să fi luat note mai mari decât ei la titularizare și la definitivat”, a scris pe facebook, un profesor revoltat de întreaga situaţie.

Acum, toţi aceşti profesori îşi pun speranţele în demersul avocatei Luminiţa Ţundrea. Nu vor să iasă în stradă pentru dreptul lor de a munci. Nu vor să acuze pe nimeni că s-a ajuns în această situaţie. Vor doar să li se permită să demonstreze că sunt la fel de buni ca dascălii titulari şi că merită şi ei să primească o şansă.

 

 

3 comentarii

 • Mikola gabriella

  Pana cand vine cineva dintr-un alt judet si ia postul pe care sta ani la rand in aceasta tara nu vom fi titulari.nici nu mentionez faptul ca inspectia la scoala intr-o clasa necunoscuta profesorului este o batjocura.cum pot eu sa stiu din prima clipa de potentialul acelei clase?legea ar trebui revizuita.inspectia ELIMINATA

  Raportează Mikola gabriella Vineri, 07 Iunie 2019 18:38 Link la comentariu
 • Pop Mircea

  Sursa problemei este alta. Ar 253 nu rezolva problema ci o ccomplica. Alții au trecut conferă legii și nici fata de ei nu e corect sa existe aceasta portiță.

  Raportează Pop Mircea Vineri, 07 Iunie 2019 17:29 Link la comentariu
 • Harai Szabo Melinda

  Este o batjocura ce s- a intamplat ,oare sindicatele de ce permit asa ceva ?

  Raportează Harai Szabo Melinda Vineri, 07 Iunie 2019 13:58 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

A fost semnat "Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud" cu Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL - UTIBER Kozuti Beruhazo Kft.

Detalii

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Liliana Oneț, noul prefect al județului Timiș a depus astăzi jurământul!

Detalii

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Continuă schimbările din teritoriu, demarate odată cu instalarea noului Guvern.

Detalii

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login