Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un ajutor din suflet! Ce au pus la cale, copiii de la Montessori, pentru o persoană aflată la greu?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dincolo de lecţiile clasice care se predau în şcoli, copiii de la Montessori învaţă să devină adulţi responsabili, pe care te poţi baza în orice situaţie.

 

Aşa se face că ori de câte ori pot să dea o mână de ajutor, chiar şi cei mai mici dintre ei se grăbesc să o facă.

CITEŞTE ŞI: I-a furat mașina iubitului și a lovit un biciclist, chiar sub ochii polițiștilor! Femeia nu avea nici permis de conducere

Evenimentele caritabile sunt dese, la această unitate de învăţământ, iar cel mai recent a avut drept scop să aducă alinare unei persoane aflate în dificultate.

Copiii au organizat un atelier de confecţionat diverse ornamente pentru masa de Crăciun, pentru decorarea casei şi chiar pentru pomul de iarnă.

montessori02

Obiectele, care mai de care mai colorate şi mai frumoase, urmează să fie scoase la licitaţie, iar banii adunaţi vor fi donaţi într-un scop nobil

“Școala Gimnazială Montessori Haus Timișoara a găzduit un eveniment special. Copii, părinți și profesori au dovedit faptul că împreună suntem mai puternici și că spiritul unei comunități unite într-un scop nobil, aduce alinare. Copiii au cântat și au organizat ateliere de creație cu scop caritabil: olărit, bentițe din perle, buchete dulci, zâne, origami, felicitări și bețe de Moș Nicolae, în cadrul cărora și-au demonstrat creativitatea alături de părinți”, a declarat Daniel Scornea, director Montessori Haus Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Biciclist, spulberat de o maşină! Este în comă, după ce a traversat strada, pe culoarea roşie a semaforului

Acţiunile de acet gen, organizate de copiii de la Montessori Haus au la bază dragostea faţă de semeni şi compasiunea faţă de cei cu care soarta nu a fost prea darnică.

Ei se ghidează mereu după spusele Mariei Montessori, conform căreia „dragostea pe care o găsim în copilăria timpurie ne arată ce fel de dragoste ar fi ideal să guverneze în lumea adultă: o dragoste capabilă, prin propria-i natură, să inspire sacrificiul, dăruirea sinelui în serviciul celorlalți”.

 

 

Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2018 14:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login