Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișorenii au început să îşi redescopere oraşul, în tururi organizate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi dacă e pandemiei, tot poţi face o excursie. Fie ea şi în propriul oraş, pe care, cu siguranţă îl vei vedea cu alţi ochi.

O demonstrează succesul de care s-a bucurat primul eveniment organizatîn acest an, de Breasla Ghizilor: ,,Turul Cartierului Cetate”.

27 de timișoreni au participat alături de ghizi la trei tururi ghidate care i-au purtat prin trecutul Cetății și al personalităților care au trăit în aceste locuri de-a lungul celor mai bine de 7 secole de existență a așezării.

CITEŞTE ŞI: Cifre de ultimă oră! Cum a evoluat pandemia de coronavirus, în ţara noastră, de ieri până azi?

Grupurile, limitate de restricţii la 9 persoane şi un ghid, au pornit pe traseu la intervale de jumătate de oră, de pe strada Alba Iulia.

,,Breasla ghizilor își propune să facă din aceste tururi o inițiativă permanentă. Fiecare timișorean sau vizitator al Timișoarei să știe că în fiecare sâmbătă se va desfășura un tur ghidat realizat de un ghid profesionist la care ar putea participa”, a declarat Ludovic Satmari, președintele Asociației Breasla Ghizilor.

Asociația Breasla Ghizilor consideră că aceste tururi sunt o necesitate în oferta turistică a Timișoarei în perspectiva anului 2023 când orașul va fi Capitală Europeană a Culturii.

“Pentru a putea să ne promovăm orașul turiștilor, trebuie ca în primul rând noi să credem că avem ce promova! Noi, ghizii de turism, ne-am convins deja că trăim într-un loc extraordinar care nu e cu nimic mai prejos decât destinațiile turistice celebre. Acum trebuie doar să îi convingem și pe ceilalți că avem ce arăta vizitatorilor”, mai spune Satmari.

Începând cu săptămâna aceasta, oferta de tururi a Breslei Ghizilor se va diversifica odată cu introducerea tururilor tematice în ziua de duminică.

CITEŞTE ŞI: FOTO Impact violent între două maşini! Una a ajuns cu roţile în sus, pe câmp! A fost solicitat elicopterul SMURD

Primul astfel de tur fi dedicat ,,Timișoarei evreiești” iar grupul va fi condus de Alexandra Irimia.

La fel ca în cazul tururilor din zilele de sâmbătă, participarea la aceste tururi va fi posibilă în limita locurilor disponibile și numai în urma unei rezervări făcute în prealabil pe pagina de Facebook a Breslei Ghizilor.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login