Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Situație disperată! O pensionară din Timișoara așteaptă sărbătorile în frig, după ce casa i-a fost distrusă de flăcări

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O femeie de 60 de ani, din Timișoara, a ajuns într-o situație disperată, după ce un incendiu devastator i-a mistuit locuința.

Nonorocirea s- a întâmplat la începutul lunii noiembrie, iar de atunci, bătrâna trăiește în condiții greu de descris în cuvinte.

Pentru că nu are unde să se ducă, a rămas în apartamenul distrus de flăcări și din care nu au mai rămas decât pereții.

“A ars tot. Am rămas doar cu ce aveam pe mine. Nu mai am mobilă, nu mai am un pat pe care să dorm, și este extrem de frig, pentru că au fost distruse și ușile și ferestrele. I s-a făcut milă unui om de mine și mi-a dat o saltea pe care să dorm”, a povestit pentru sursadevest, Sibianca Mezei.

CITEȘTE ȘI: Au apărut brazii de Crăciun în Timișoara! Prețuri pentru toate buzunarele în piețele din oraș

Incendiul a fost provocat de fostul soț al femeii, care a vrut să se răzbune. El a fost trimis în judecată pentru fapta sa și, teoretic, ar trebui să plătească pagubele.

Problema este însă că omul trăiește pe străzi și nu are niciun venit.

În aceste condiții, bătrâna și-a pus toate speranțele în autoritățile locale, pentru că locuința care a ars este una socială. Așa că de reparații ar trebui să se ocupe Primăria. 

Numai că de mai bine de o lună, femeia este plimbată de la un birou la altul, fără niciun rezultat. 

“De când s-a întâmplat nenorocirea (8 noiembrie – n.r), am mers zi de zi la Primărie. Am încercat să obținut o audiență la domnul primar, dar nu am reușit. Am vorbit cu cei care se ocupă cu locuințele sociale și mi-au spus că ei nu pot să facă nicio reparație, până nu va plăti paguba, incendiatorul. Păi el nu o să plătească niciodată, că n-are de unde”, a mai spus pensionară, plângând în hohote.

CITEȘTE ȘI28 de ani de libertate! Timişorenii ies în stradă să omagieze eroii din 1989

Reprezentanții Primăriei spun însă că lucrurile au intrat în linie dreaptă și în cel mai scurt timp, muncitorii se vor apuca de treabă.

“În urma incendierii locuinţei, i-a fost asigurată doamnei Mezei Sibianca cazarea în Centrul pentru persoane fără adăpost de pe strada Telegrafului. Doamna a fost în audienţă în data de 28 noiembrie la directorul Direcţiei clădiri, terenuri şi dotări diverse. I s-a explicat că au fost demarate procedurile pentru repararea locuinţei care a fost incendiată şi s-a cerut Companiei locale de termoficare, care efectuează reparaţiile, să le urgenteze. Devizul de lucrări se ridică la 39.000 de lei”, transmite Primăria Timișoara.

În paralel, pentru recuperarea prejudiciului, Primăria s-a constituit parte civilă în procesul penal deschis împotriva persoanei care a incendiat locuinţa.

CITEȘTE ȘI: Supărat de fosta nevastă, un bărbat i-a dat foc la apartament! Ce a făcut după aceea?

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login