Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Refuzaţi la Timişoara, elevii care realizează prototipuri de minisateliţi sunt primiţi cu braţele deschise la Caransebeş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tensiunile politice dintre consilierii judeţeni PSD şi cei ai PNL au dus la blocarea unui proiect de dezvoltare a Aeroportului Utilitar Cioca din Timişoara.

În momentul în care liberalii s-au abţinut de la votarea regulamentului privind utilizarea terenului şi a infrastructurii de pe aerodrom, a căzut şi posibilitatea organizării aici a competiţiei CanSat.

Este vorba despre etapa finală a concursului de lansare a unor minisateliţi construiţi de 70 de elevi talentaţi din ţara noastră, competiţie organizată de Agenţia Spaţială Română.

Norocul organizatorilor şi al acestor tineri deopotrivă, a venit din zona privată.

Omul de afaceri Gabriel Olariu din Lugoj, care administrează aeroportul din Caransebeş, a sărit în ajutorul lor şi a anunţat că pune la dispoziţie, cu titlul gratuit, terenul de care dispune.

Am văzut din presă că s-a ajuns într-un impas cu acest concurs și am luat legătura cu Agenția Spațială Română și am pus la dispoziție Aeroportul din Caransebeș. Suntem onorați că putem ajuta copiii inteligenți ai României să-și expună proiectele, la faza națională a concursului de lansare de minisateliți. Suntem bucuroși în același timp că putem promova Caransebeșul, Caraș-Severinul și zona Banatului. Am pus la dispoziție gratuit spațiul, iar lansarea aparatelor va fi făcută dintr-un elicopter, de la înălțime, pus la dispoziție tot gratuit de un om de afaceri din zonă”, a declarat Gabriel Olariu pentru Sursa de Vest, acționar al Aeroportului din Caransebeș.

Astfel, competiţia se va ţine, aşa cum era stabilit de la început, pe data de 24 aprilie, însă nu la Timişoara, ci pe Aeroportul din Caransebeş.

“Iată că, datorită implicării voluntare și entuziaste a celor care își doresc ca tinerele talente din toată țara să se poată întâlni la Timișoara, am reușit să evităm anularea competiției echipelor ce vor lansa minisateliții în teste de zbor, am depășit impasul creat prin neautorizarea de către Consiliul Județean Timiș a desfășurării întrecerilor în spațiul Aerodromul Cioca”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, care s-a implicat în organizarea acestei competiţii.

De altfel, Universitatea de Vest a asigurat transportul pentru toţi cei 70 de participanţi la concursul CanSat.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 17:42

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Județul Timiș are un buget de 770 de milioane de lei în acest an, cu 32 de milioane de lei mai mult față de anul trecut.

Detalii

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Un proiect de aproape 15 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, este blocat din cauza unei contestaţii.

Detalii

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Fostul fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza îi invită pe toți președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe anul 2019.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login