Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Refuzaţi la Timişoara, elevii care realizează prototipuri de minisateliţi sunt primiţi cu braţele deschise la Caransebeş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tensiunile politice dintre consilierii judeţeni PSD şi cei ai PNL au dus la blocarea unui proiect de dezvoltare a Aeroportului Utilitar Cioca din Timişoara.

În momentul în care liberalii s-au abţinut de la votarea regulamentului privind utilizarea terenului şi a infrastructurii de pe aerodrom, a căzut şi posibilitatea organizării aici a competiţiei CanSat.

Este vorba despre etapa finală a concursului de lansare a unor minisateliţi construiţi de 70 de elevi talentaţi din ţara noastră, competiţie organizată de Agenţia Spaţială Română.

Norocul organizatorilor şi al acestor tineri deopotrivă, a venit din zona privată.

Omul de afaceri Gabriel Olariu din Lugoj, care administrează aeroportul din Caransebeş, a sărit în ajutorul lor şi a anunţat că pune la dispoziţie, cu titlul gratuit, terenul de care dispune.

Am văzut din presă că s-a ajuns într-un impas cu acest concurs și am luat legătura cu Agenția Spațială Română și am pus la dispoziție Aeroportul din Caransebeș. Suntem onorați că putem ajuta copiii inteligenți ai României să-și expună proiectele, la faza națională a concursului de lansare de minisateliți. Suntem bucuroși în același timp că putem promova Caransebeșul, Caraș-Severinul și zona Banatului. Am pus la dispoziție gratuit spațiul, iar lansarea aparatelor va fi făcută dintr-un elicopter, de la înălțime, pus la dispoziție tot gratuit de un om de afaceri din zonă”, a declarat Gabriel Olariu pentru Sursa de Vest, acționar al Aeroportului din Caransebeș.

Astfel, competiţia se va ţine, aşa cum era stabilit de la început, pe data de 24 aprilie, însă nu la Timişoara, ci pe Aeroportul din Caransebeş.

“Iată că, datorită implicării voluntare și entuziaste a celor care își doresc ca tinerele talente din toată țara să se poată întâlni la Timișoara, am reușit să evităm anularea competiției echipelor ce vor lansa minisateliții în teste de zbor, am depășit impasul creat prin neautorizarea de către Consiliul Județean Timiș a desfășurării întrecerilor în spațiul Aerodromul Cioca”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, care s-a implicat în organizarea acestei competiţii.

De altfel, Universitatea de Vest a asigurat transportul pentru toţi cei 70 de participanţi la concursul CanSat.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 17:42

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login