Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Premieră la Timişoara! Echipa de pompieri a companiei Continental are în componenţă o femeie care va lupta cu flăcările

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, Compania Continental din Timişoara are propriul serviciu de pompieri care va putea deservi atât fabrica de anvelope, cât și împrejurimile și, la nevoie, întreg județul.

Investiţia se ridică la aproape două milioane de lei, bani cu care au fost cumpărate două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi urmează a fi amenajată viitoare remiză de pompieri.

pompieri continental02

CITEŞTE ŞI: Surpriză la conferinţa de presă a PRO România! Ce propunere a primit Roxana Iliescu, nou venită în partid?

„Noul serviciu asigură un nivel de siguranță pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătățirea timpilor de reacție și intervenție în eventualitatea unui incendiu. Dar există şi posibilitatea de a acţiona în exterior, în zona învecinată, dacă este nevoie şi colegii de la ISU Banat solicită acest lucru. Vorbim despre 22 de pompieri profesionişti, două autospeciale pentru intervenţii dar şi alte echipamente necesare în această activitate. Aş mai vrea să punctez faptul că avem şi o premieră, şi anume o doamnă pompieri”, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată și o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar și în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitați sau defecțiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc).

pompieri continental04

Dotarea tehnică actuală permite intervenția și la înălțimi mari, care înainte nu erau accesibile.  

CITEŞTE ŞI: Retim demarează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor voluminoase în zona 1 a județului Timiș! 

„Echipa noastră este alcătuită în acest moment dintr-un cadru tehnic PSI, un șef serviciu, 10 șoferi de autospecială și 10 servanți pompieri angajați. Pentru a participa la intervenții, atât privind limitarea și stingerea incendiilor, cât și pentru deblocarea și salvarea unor persoane în cazul unei situații de urgență, au mai fost calificați ca servanți pompieri cu cumul de funcții un număr de 42 de angajați Continental din ariile de producție. Personalul calificat din echipa de intervenție este instruit cu o frecvență lunară”, a declarat Nadia Ciuhat, manager ESH (Mediu, Siguranță și Sănătate) în cadrul fabricii de anvelope.

pompieri continental05

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 220 milioane de anvelope. Compania produce în  capitala Banatului o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login