Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pompierii s-au dus peste ciobani! Care este motivul?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pompierii timișeni au verificat stânele din județ!

Conform celor de la ISU, o categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în acestă perioadă sunt ciobanii de la stânele de oi.

Ținând cont de temperaturile extreme din această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” a verificat cele 121 de stâne de oi din județ.

În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor/adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu crează risc de incendiu și în același timp li s-au adus aminte măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie. S-au executat misiuni de recunoaștere la 121 stâne de oi”, transmit reprezentanții ISU Banat.

isu 1 converted

Pompierii au și câteva recomandări pentru cei care își desfășoara activitatea în aer liber. Astfel, pentru a evita hipotermia, cel mai bine este să stați în spații închise pe timp de ger. În caz contrar, pompierii vă sfătuiesc să vă echipați corespunzător:

-acoperiți-vă extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini, dar și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscați să suferiți degerături;

-evitați băuturile alcoolice! În ciuda efectului aparent de încalzire, ele produc vasodilatație și accentuează pierderea de căldura și răcirea organismului;

-hidratați-vă și consumați fructe și legume;

-informați-vă în legatură cu evoluția vremii.

isu 2 converted

Conform celor de la ISU Banat, până în momentul de față, în județul Timiș nu s-au înregistrat decese datorită hipotermiei.

Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 12:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login