Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noi mărturii din maternitatea groazei de la Timişoara! Am crezut că îmi fuge pământul de sub picioare, plângeam în hohote

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zile întregi, femeile care au născut la Maternitatea Odobescu din Timişoara au trecut printr-un adevărat calvar.

Nimeni nu le-a informat oficial că unitatea sanitară s-a transformat în focar de infecţie şi toate cadrele medicale şi pacientele sunt în pericol.

Din ce ştiu, de la o asistentă s-a declanşat tot. Ea a lucrat o săptămână, până să fie confirmată cu coronavirus. Însă oficial, pe noi nu ne-a informat nimeni. Această asistentă a fost în permanenţă în maternitate şi chiar a asistat la naşteri. Chiar o colegă de salon a născut cu ea”, povesteşte o femeie care a adus pe lume un bebeluş prematur.

CITEŞTE ŞI: România înregistrează la această oră peste 200 de decese, din cauza coronavirusului!

Când a auzit ce se întâmplă, proaspăta mămică şi colegele ei de salon au cerut să fie şi ele testate.

Însă nici rezultatele nu le-au fost comunicate de cei din Maternitate.

Femeile confirmate cu COVID-19 au aflat de la pompierii care le-au sunat să se pregătească pentru transfer.

Când m-au sunat pompierii şi mi-au spus că vin să mă ia, pentru că am coronavirus, am crezut că îmi fuge pământul de sub picioare, mai ales când m-au luat şi mi-am lăsat copilul acolo. Plângeam în hohote. M-am speriat foarte tare. Nici aer nu mai aveam. Cum să am eu coronavirus când nu am intrat în contact cu nimeni?! Nici afară nu am ieşit. În maternitate era haos. Toată lumea era agitată, nu ne-a mai lăsat să intrăm la copilaşi... M-am simţit groaznic. Stăteam şi plângeam şi nu a venit nimeni să ne spună ce e cu copilaşii, dacă sunt sănătoşi. Nimeni nu ne-a spus nimic despre ei”, a mai declarat tânăra mămică diagnosticată cu COVID – 19.

Femeia vorbeşte şi despre meniul sărăcăcios pe care îl primea la Odobescu, dar şi despre condiţiile minime de igienă de care asistentele şi infirmierele nu ţineau cont

„Primeam dimineaţa, un ou şi nu vă spun cum. Ele puneau mâna pe clanţa uşii, mergeau la baie, nu se spălau pe mâini, şi veneau la noi şi ne dădeau mâncare. La prânz nu primeam nimic, pentru că eram la alăptat şi nu ne lăsau mâncarea în salon”, a mărturisit proaspăta mămică.

CITEŞTE ŞI: Au venit primele rezultate ale bebeluşilor cu coronavirus, care au fost testaţi pentru a doua oară! Care este starea nou-născuţilor?

A trecut peste toate aceste neajunsuri, mai ales că primea pachete de la soţ.

Cel mai greu i-a fost însă, să nu îşi ţină copilul în braţe.

„Am văzut bebeluşul pe cameră, aici, la Maternitatea Bega, pentru că nu avem voie să intrăm la ei. Ultima dată, mi-am ţinut fetiţa în braţe, în urmă cu aproape două săpămâni, când a început toată situaţia cu asistenta de la Odobescu”, a mai spus femeia.

În prezent ea primeşte tratament pentru coronavirus şi urmează să fie testată.

Dacă rezultatul va fi negativ, va fi externată, însă bebeluşul rămâne în spital, pentru că este prematur şi are nevoie de îngrijire medicală.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2020 12:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login