Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Nici pandemia nu-l opreşte! Horia Colibăşanu pleacă spre Himalaya, să continue proiectul început în 2019

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Horia Colibășanu vrea să deschidă o nouă rută spre vârful Dhaulagiri – 8.167 de metri, un proiect ambiţios pe care l-a început înainte de pandemie.

Alpinistul este primul sportiv de performanță din România care s-a vaccinat împotriva Covid-19, acest lucru fiind posibil și datorită ocupației sale principale, aceea de stomatolog.

CITEŞTE ŞI: Încă 16 paturi ATI pentru bolnavii de coronavirus, la Timișoara: 10 la Spitalul de Campanie și 6 la Spitalul Municipal

Din echipa expediției pe Dhaulagiri fac parte trei alpiniști cu experiență: Horia Colibășanu – are în palmares opt vârfuri de peste 8.000 de metri, Marius Gane - sportiv român de performanță și alpinist de mare altitudine, Peter Hámor - alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya.

Cei trei sportivi vor avea o ascensiune fără oxigen și fără ajutorul șerpașilor.

"Față de prima expediție pentru acest proiect, de a deschide o rută nouă în Himalaya, anul acesta avem avantajul că știm jumătate din traseu. Știm la ce să ne așteptăm, ce vom întâlni, ce avem de făcut. Avem nevoie doar de o fereastră de vreme bună", a spus Horia Colibășanu.

Expediția este planificată în perioada martie – iunie, însă la sosirea în Kathmandu, Horia va respecta perioada de carantină de câteva zile.

Din 24 martie va parcurge tura de aclimatizare pe traseul ghețarul Khumbu – tabăra de bază Everest.

La începutul lunii aprilie își va organiza echipamentul de expediție în Kathmandu și va zbura spre tabăra de bază Dhaulagiri 4200m.

Din 5 aprilie începe echiparea cu corzi fixe spre taberele 1, 2 și 3, ultima fiind situată la 6600m.

CITEȘTE ȘI: Explozie de noi cazuri COVID, la Timişoara! Rata de infectare a ajuns la 8,15

În perioada 28 aprilie – 31 mai este planificată ascensiunea spre vârf, în funcție de condițiile meteorologice, iar începutul lunii iunie este planificată întoarcerea în țară.

Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanuhimalaya.ro, pe pagina de Facebook Horia Colibășanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

Aceasta este cea de-a 22-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 17-a în Himalaya.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login