Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Marşul lampioanelor! Copiii de la cea mai veselă grădiniţă şi şcoală din Timişoara au marcat cum se cuvine, sărbătoarea Sfântului Martin

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

An de an, copiii de la Montessori Haus Timişoara se pregătesc din timp, pentru cea mai aşteptată sărbătoare a toamnei: Sfântul Martin.

Nici de această dată nu s-au lăsat mai prejos şi au învăţat cântecele specifice, şi-au aprins lampioanele şi au pornit în deja tradiţionalul mars al luminii, până la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Bălcescu.

CITEŞTE ŞI: [Video] Traficanți de droguri care vindeau stupefiante elevilor, săltați de mascați!

Aici, copiii au susţinut un moment artistic, în limba germană, pentru care s-au pregătit zile întregi.

copilasi

De cealaltă parte, preotul paroh le-a povestit celor mici despre Sfântul Martin, cel supranumit şi Sfântul Milostiv.

Tocmai de aceea, sărbătoarea Sfântului Martin este una a altruismului şi modestiei.

Legenda spune că, fiind soldat roman, acesta și-a rupt mantia în jumătate cu sabia pentru a ajuta un sărman pe care l-a întâlnit înghețat de frig.

CITEŞTE ŞI: Percheziții în Timiș, la traficanții de migranți! Gruparea care acționa în mai multe țări a făcut peste 2 milioane de euro

Pentru copiii de la Montessori Haus Timişoara, pregătirile pentru această sărbătoare au început cu serile tematice în care, alături de părinţi, au dau frâu liber imaginaţiei şi au construit lampioane care mai de care mai colorate şi mai vesele.

L-a finalul sărbătorii, s-au împărţit covrigi, cu cei dragi, în semn de recunoştinţă.

biserica

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login