Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Invitaţie la tango! Universitatea Politehnica din Timişoara vă aşteaptă la o seară de neuitat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Totul despre tango şi rădăcinile africane ale senzualului dans, cunoscut în întreaga lume. De asta veţi avea parte, în cadrul unui eveniment inedit.

Este vorba despre o proiecţie de film documentar, care va avea loc la Biblioteca centrală a Universităţii Politehnica din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Doi morți, descoperiți în urma unui incendiu devastator, la Timișoara!

“Lectoratul francofon din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT) și Centrul de Limba Portugheză Camões din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Centrală a UPT (BUPT) și Asociația Tango Timişoara îi invită pe toți cei interesați la următoarea seară a filmului francofon, care va avea loc miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 18:30, la BUPT (Sala Polivalentă). Intrarea este liberă”, transmit reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara.
 Filmul prezentat, Tango Negro - Rădăcinile africane ale tangoului (Tango Negro - Les racines africaines du tango) (Franța | Angola | 2013 | 93 minute) este un documentar de Dom Pedro.

Documentarul în limba franceză va fi prezentat cu subtitrare în limba engleză.

Regizorul angolez Dom Pedro explorează expresia africanității tangoului și contribuția culturilor africane la crearea acestuia. Tangoul reflectă viața socială a sclavilor care au fost aduși în America de Sud - inclusiv Argentina și Uruguay - în cea mai mare parte din Africa Centrală, în special din fostul Congo.

Filmul aduce la lumină părți din spectacole muzicale și interviuri cu mulți pasionați și istorici ai tangoului.

CITEŞTE ŞI: Galerie foto: Copiii de la Montessori Haus Timişoara au făcut spectacol! Au alungat iarna cu multă veselie şi culoare

Proiecția va fi urmată de o scurtă demonstrație de tango susținută de Școala de Tango Timișoara.

Cuplurile care vor dansa sunt:  Andrei Groza & Ramona Iovanescu și Maria Tirtea & Andreea Crăciun.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login