Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

GALERIE FOTO: Moş Crăciun a venit mai repede, pentru 8 copilaşi care trăiesc într-o casă părăsită, din judeţul Timiş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia “Acasă în Banat” a mai dus la un sfârşit un proiect de suflet, prin care opt copilaşi vor avea sărbători mai frumoase.

Este vorba despre micuţii care trăiesc alături de mama lor, într-o casă părăsită din Grabaţ, judeţul Timiş

Cu toţii aşteptau sărbătorile într-un frig năprasnic, pentru că nu aveau nicio sursă de încălzire.

CITEŞTE ŞI: Scene înfiorătoare, pe holurile şcolii! “Bă, îl omori! Nu îl mai strânge de gât”

Casa nu avea nici energie electric[ă, nici geamuri, pereţii erau pe jumătate dărâmaţi, acoperişul – şubred, iar prin uşa spartă, sufla vântul.

Când au aflat de acest caz, cei din asociaţia “Acasă în Banat” au lansat imediat un apel la care au răspuns peste 30 de voluntari.

Aceştia au lucrat de dimineața până seara, au reparat, au zugrăvit, au vopsit și au montat mobilă, au pregăti bradul și au oferit cadouri celor mici.

În paralel, pentru a le oferi o zi de neuitat și copiilor, li s-a organizat o petrecere la grădinița din localitate, unde pe cei mici i-a întâmpinat chiar Mickey Mouse.

La finalul zilei, seara, copilașii au intrat să doarmă într-un cămin primitor și călduros, pregătit de Crăciun, cu brăduț împodobit și cadouri pentru fiecare.

”Adina locuiește cu copiii într-o casă veche, fără curent. Ea s-a mutat aici provizoriu pentru că această casa nu îi aparține. Deoarece se afla într-o stare jalnică, neigienică, rece, am decis să o ajutăm să treacă iarna mai ușor, așadar am tencuit și am zugrăvit pereții, i-am reparat coșul de fum, am montat mobila primită ca donație. Acum, provocarea cea mai mare este să îi găsim familiei o casă unde să poată locui definitiv”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

CITEŞTE ŞI: Curăţenia de Crăciun este acum mai uşoară! Retim te ajută să scapi de deşeurile voluminoase

Pe lângă lucrările de reparații realizate la casă, astfel încât să se asigure că toată casa și curtea este sigură atât pentru mama, cât și pentru cei mici, voluntarii au mai adus și donații de mobilă, haine și alimente, precum și cadouri și jucării pentru toți copilașii.

”Vom continua să o susținem pe Adina și pe copii ei deoarece ei trebuie să părăsească această locuință cel târziu la primăvară. Persoane din Timiș, Caraș-Severin, Arad și chiar din București s-au oferit să le dea o casă pe o perioadă limitată de timp. Din partea administrațiilor locale, am avut toată deschiderea partea Primăriei din Secaș care i-a oferit o locuință temporară și un loc de casă. Și Primăria Lenauheim, de care aparține și satul Grabaț, a promis va identifica un teren de casă. Vrem ca până în primăvară, să găsim o soluție pe termen lung, fie un teren pe care să o ajutăm să-și construiască ă casă fie o casă nelocuită, oricât de dărăpănată, într-un sat din apropiere, pe care noi să o renovăm”,  a spus președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Casa în care locuiește Adina este a noua casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor.

 

Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 15:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau vrea să cumpere o maşină poate verifica istoricul acesteia, foarte simple.

Detalii

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Contractul cu finanţare europeană, în valoare de 180 de milioane de euro, semnat de Aquatim, rezolva problemele legate de reţeaua de apă şi canal din 45 de oraşe şi comune.

Detalii

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş se anunţă a fi cel puţin interesantă, pentru că Nistor Geană îşi va relua postul, care între timp a fost ocupat de Mariana Nagy.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login