Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

FOTO: Calvarul românilor care merg în concediu în Grecia! Cozi kilometrice, la singura vamă deschisă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În acest moment, românii pot intra în Grecia printr-un singur punct de trecere a frontierei, cel de la Kulata-Promachonas.

Asta pentru că autorităţile elene au decis să îi testeze pentru coronavirus, pe cei care intră pe teritoriul lor.

CITEŞTE ŞI: Eroul care a salvat un copil de la moarte! Deşi era în timpul liber, a adus la mal băiatul care risca să se înece

În acest sens a fost amenajat un singur punct de prelevare a probelor, cel de la Kulata-Promachonas, iar testarea nu se face pentru toţi turiştii, ci aleatoriu.

Chiar şi aşa, la vamă, cozile de maşini pe sensul de intrare se întind pe câţiva kilometri, iar oamenii aşteaptă ore în şir.

“E groaznic! Înaintăm încet pe o singură coloană”, a scris pe facebook, Paul Czernay, un român care stă în aceste momente la coadă.

coada vama 2

“Fiți pregătiți cu apă și mâncare, în cazul unor timpi măriți de așteptare!”, este apelul românului care administrează un grupul de facebook ForumGrecia.

Persoanele care sunt testate pentru COVID-19 trebuie să stea în carantină, pentru 24 de ore, timp în care trebuie să primească rezultatele.

“În urmă cu aproximativ 2 ore am intrat în Grecia prin Promachonas (Kulata) cu autocarul un grup de 30 de persoane, (în vamă era destul de aglomerat, majoritatea turişti din România). La vama au solicitat paşapoartele (CI) şi celebra declaraţie cu cod. Nu ştiu în baza căror argumente au oprit 3 colegi de autocar să le facă testul, fără nicio explicaţie, fără nimic (am înţeles ca au fost selectaţi de un soft :)).”, a scris un alt turist român, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Familie disperată, după ce o femeie a dispărut fără urmă, de o săptămână! Rudele se tem de ce este mai rău

În ceea ce îi priveşte pe cei care merg în Grecia cu avionul, sunt cu toţii testaţi, în aeroport.

Este o procedură greoaie, ceea ce face ca turiştii să aştepte la rând până la 5 ore, după care sunt plasaţi în carantină, până la sosirea rezultatelor.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login