Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Este oficial! Timişoara va fi capitala europeană a culturii, în anul 2023

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023.

Hotărârea a fost luată pe fondul pandemiei de coronavirus, care împiedica organizarea unor evenimente de amploare.

CITEŞTE ŞI: Alina-Ștefania Gorghiu, candidat PNL Timiș pentru Senatul României: 6 decembrie, punct de cotitură pentru destinul românilor (P)

Cei doi ani în plus sunt o uşurare şi pentru noua administraţie a oraşului, care are timp să realizeze infrastructura necesară.

"E oficial: #timisoara2023 - Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta - Rijeka si Galway - extinderea exercitării titlului până în aprilie 2021. Modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul Coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care împiedică desfăşurarea evenimentelor cuturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele acestor oraşe. Timişoara va avea 2 ani să îşi recalibreze programul cu care a câştigat titlul şi va împărţi anul capitalei culturale - 2023 - cu Elefsina (Grecia) şi Veszprem (Ungaria)”, a scris pe Facebook Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei TM 2021.

CITEŞTE ŞI: EXPO MOBILA TIMIȘOARA se desfășoară cu respectarea deplină a normelor de siguranță și securitate impuse de restricțiile în vigoare

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login