Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Este oficial! Masca de protecţie devine obligatorie pe malurile Begăi, NU şi în centrul Timişoarei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Timişoara a reuşit încă o dată să îşi impună punctul de vedere, privind exceptarea de la purtarea măştii de protecţie, în centrul oraşului.

Odată cu prelungirea stării de alertă, Comitetul Judeţean pentru Stuaţii de Urgenţă a stabilit ca masca să devină obligatorie în toate spaţiile aglomerate, inclusiv în zonele centrale ale localităţilor.

Pe aceeaşi temă: Anunţ de ultimă oră! Masca este obligatorie în centrul Timişoarei! Vezi aici ce alte măsuri au fost adoptate, pentru judeţul Timiş

Delimitarea zonelor centrale, precum şi intervalul orar în acre se instituie această obligativitate, a rămas în sarcina Comitetelor Locale.

La Timişoara a fost deja convocată o astfel de şedinţă, în care primarul oraşului a cerut ca zona centrală a Timişoarei să fie exceptată.

CITEŞTE ŞI: Carantină pentru românii care se întorc din 38 de ţări! Vezi aici lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic

Şi astăzi am fost prin oraş, şi aseară şi, cel puţin în zona centrală, unde este plin de terase, şi am observat că în Timişoara lumea este civilizată. Nu am văzut să se încalce vreo regulă. Oamenii interacţionează, dar respectând normele. Nu am ce să reproşez (…) Oamenii nu stau înghesuiţi în aceste zone de promedană, astfel încât să se instituie obligativitatea purtării măştii”, a spus primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

La propunerea edilului, Comitelul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că zona de promenadă este reprezentată de Piaţa Victoriei, Libertăţii, Unirii, Sfântul Gheorghe şi Piaţa Ţarcului, precum şi străzile pietonale adiacente.

Însă, pentru că în aceste zone lumea se plimbă, nu stă, nu se crează aglomeraţii, drept urmare masca de protecţie nu îşi are rostul.

În schimb, este obligatorie pe malurile Begăi.

Aici, zonele de promenade nu sunt sufficient de late, încât să nu se permit aglomeraţia, prin urmare se instituie pentru ele obligativitatea purtării măștii pe malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoș, pe ambele laturi ale cursului, în intervalul orar ora 17.00 – ora 21.00 în zilele lucrătoare și 9.00 – 21.00 în zilele nelucrătoare”, a mai spus Robu.

CITEŞTE ŞI: Locuri noi de parcare, trotuare moderne şi carosabil reabilitat! Lucrări importante, pe un bulevard din Timişoara

Hotârârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, prin care puratea măştii devine obligatorie pe malurile Begăi, în intervalul orar menţionat, intră în vigoare de astăzi şi este valabilă pe toată perioada stării de alertă.

 

 

Ultima modificare Marți, 18 August 2020 11:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login